Mannelijke fantasieën in relatie tot BDSM

Deze paragraaf is gebaseerd op een (inmiddels verwijderde) door Clint.be gepubliceerde top 10 van meest voorkomende erotische gedachten van mannen (gecursiveerde tekst). Daartussen bevinden zich mijn commentaren (niet-gecursiveerd). Niet de oorspronkelijke tekst legt de relatie met BDSM-beleving, maar mijn commentaren doen dat wel.

De top 10 van mannelijke fantasieën
(de opsomming staat in volgorde van belangrijkheid – 10 = minst voorkomend; 1 = meest voorkomend)

10. De amazone
Mannen hebben graag dat hun partner eens het initiatief neemt en hoe kan dat beter dan de amazone stand. Van mannen wordt nog steeds vaak verwacht dat zij het initiatief nemen in de slaapkamer; net daarom wisselen ze graag eens de rollen om. Een assertieve vrouw in de slaapkamer zorgt gegarandeerd voor vuur!

Commentaar: hoewel de meeste mannen met dergelijke wens hoogstwaarschijnlijk andere verwachtingen uitdrukken, zit hier ongetwijfeld ook de groep van mannelijke onderdanigen tussen. De Domina die alles in de hand neemt en bepaalt wat er gaat gebeuren is het summum voor mannen met subbehoeften.

9. Seks met een wildvreemde
Geen namen of verplichtingen, geen voorspel of knuffels, beleefdheid houden we ook maar achterwege, zelfs telefoonnummers uitwisselen is totaal uit den boze! Gewoon een potje stomende anonieme seks met een wildvreemde, gewoon laten leiden door je dierlijke lusten. Vooral geliefd tijdens lange vluchten of treinritten.

Commentaar: de link met BDSM-seks is hier wat verder te zoeken, tenzij je natuurlijk een gewillig slachtoffer vindt dat zich in totale en blinde overgave in de armen van een anonieme Domina wil gooien. Niet echt verstandig, maar het komt wel eens voor.
Een variant hierop is een rollenspel waarbij gespeeld wordt mekaar niet te kennen. Wil je een lekker BDSM-spel hebben zal je hard je best moeten doen om niet uit je rol te vallen. Immers, voor dergelijk spel kan je best heel veel weten van elkaar en degelijk voorbereid zijn.

8. Mrs. Robinson
Voor wie de film met de toen nog piepjonge Dustin Hoffman niet heeft gezien: een oudere, rijpe vrouw die er nog super aantrekkelijk en very sexy uitziet en die hem nog heel wat trucjes kan leren in bed.

Commentaar: hier zitten we op het terrein van de ‘age play’ waarbij er mannen zijn die het lekker vinden zich als kleine jongetjes te gedragen (tot en met het dragen van een luier) en door de strenge moeder/dominante vrouw (al dan niet) seksueel aangestuurd te worden in wat mag en niet mag, en waarvoor al die lekkere intieme lichaamsdelen dan wel mogen dienen. Zo schijnen juffen biologie razend populair te zijn;-)
En veel recenter dan “Mrs. Robinson” hebben we “50 Shades of Grey” waar Christian ook werd ingewijd in seks door … jawel, ene Mrs. Robinson. E.L. James zal ze waarschijnlijk niet toevallig zo genoemd hebben;-)

7. Verboden vrucht
Zich eens een keer uitgebreid mogen vergrijpen aan het knappe tiener buurmeisje , de sexy zus van z’n partner of haar knappe beste vriendin. Als die jonge lolita uitdagend naar hem kijkt, de sexy schoonzus vraagt om even haar rug in te smeren of haar beste vriendin speels begint te flirten op café, dan slaan z’n fantasieën zonder pardon op hol.

Commentaar: ook hier weer raakvlakken met ‘age play’. Het maagdelijk knaapje dat “misbruikt en verkracht” wordt door de rijpere en ervaren vrouw. Hoewel je je hier kan afvragen of dat nu een mannelijke dan wel een vrouwelijke wens is;-)

6. De gluurder
Het spannende spelletje tussen de voyeur die niet zeker weet of zij hem wel heeft opgemerkt en de exhibitioniste die hoopt dat hij kijkt terwijl ze naakt door de kamer loopt en de gordijnen net niet goed heeft gesloten. Het mag voor hem ook een sensueel duet tussen de twee sexy studentes aan de overkant van de straat zijn.

Commentaar: flink wat BDSM’ers hebben een voyeuristisch en/of exhibitionistisch trekje. Je uitkleden en naakt moeten vertonen blijkt een lekker machtspelletje. Seks hebben met iemand anders terwijl je Meesteres erop toekijkt … ja, er zijn best mannen die erop kicken.

5. Het meisje met het uniform
Een cliché o zo groot is dat het bij heel veel mannen ongetwijfeld hoger op deze lijst zal staan: de sexy verkleedpartijtjes. Favorieten zijn: de dominante politie-agente, de sexy verpleegster, het kamermeisje dat eerst nog een beetje verlegen tegenpruttelt maar dan toch toestemt of de lolita in schooluniform met het haar in twee staartjes en een supersexy minirokje om haar billen.

Commentaar: hier zitten we volop in de fetisj- en BDSM-sfeer. Uniformen wekken gevoelens van macht resp. onderdanigheid op. De dominante politieagente die je orders geeft, de sexy verpleegster die je aan een lichamelijk onderzoek onderwerpt, de strak geklede lerares die je een lesje leert, … ze komen vaak voor in BDSM-spellen. Het kamermeisje of de lolita vervullen dan weer de Dominante wensen van mannen. Hier gaat het over de onmacht, onervarenheid of naïviteit die de kick opleveren.

3. Bijna betrapt
Heel spannend is het om seks te hebben op plaatsen met een grote kans om betrapt te worden. Op kantoor bijvoorbeeld na de werkuren wanneer de poetsvrouw aan haar ronde begint.

Commentaar: heel wat BDSM’ers houden van seks op riskante plekken. Het verhoogt de spanning en geilheid. In BDSM-spellen komt dit dus vaker aan bod, zowel reëel als virtueel (gespeeld).

2. Op locatie
Op eender welke plaats zo lang het maar niet op de eigen slaapkamer is. Dit kan de keuken, de badkamer, de garage, het washok of de eetkamer zijn, maar het wordt  nog spannender op verplaatsing. In een pashokje van een lingeriewinkel, in het toilet op café, in het vliegtuig of de trein, op kantoor, in de auto, al dan niet terwijl je aan het rijden bent.

Commentaar: BDSM’ers hebben vaak een creatieve instelling. Opdrachten uitvoeren op het werk, in winkels, op openbare of juist afgelegen plekken, bij familie en vrienden, komen erg vaak voor. En wie inventief genoeg is kan van elke kamer wel een ‘dungeon’ maken. Alles wat maar zover mogelijk verwijderd is van het recht-toe-recht-aan-slaapkamer-geneuk behoort tot het arsenaal van BDSM’ers.

1. Het triootje
Weinig mannen zullen mopperen dat seks met twee vrouwen op de 1ste plaats staat in deze lijst. Twee bloedmooie vrouwen die honderd procent gefocust zijn op z’n genot en liefst ook niet vies zijn van elkaar. Dame twee mag het sexy buurmeisje uit fantasie nummer 7 zijn, de rijpere vrouw uit fantasie nummer 8 of de wild-vreemde dame uit fantasie nummer 9, ze mogen zich in een sexy kamermeisjes outfitje wringen en deze trio mag ook best op een spannende locatie plaatsvinden. Kort samengevat: al de vorige fantasieën mogen aan bod komen maar dan met nog een vrouw extra erbij.

Commentaar: Doms blijken ook gewone mannen. De trio-wens komt in BDSM-kringen veel voor. Er zijn zelfs Doms die hun slavin de opdracht geven een “sub-zusje” te zoeken waarmee dan gespeeld kan worden. De tweede vrouw kan vele doelstellingen dienen: een tweede slavin om mee te spelen als Dom, om met de andere slavin te spelen, of om een Dominante rol te vervullen naar één van beiden of beiden.

Tot zover de oorspronkelijke lijst.

Opvallend is dat de lijst van de mannelijke fantasieën toch minder BDSM-getint is dan die van vrouwen (zie ter vergelijking HIER voor de vrouwelijke fantasieën). Maar toch blijken ook hier de seks-fantasieën van “gewone” mannen vaak elementen te bevatten die tot de BDSM-beleving behoren. Hoewel ze in deze laatste vaak meer uitgesproken, wat extremer of frequenter zullen voorkomen, blijken er toch veel ingrediënten bij alle mannen in de genen te zitten.

In vanille-relaties zullen deze wensen minder frequent openlijk besproken worden; in BDSM-relaties kan je er gewoon niet naast omdat ze essentieel deel uitmaken van het spel, van de gesprekken voor en na, van het aftasten en opzoeken van grenzen.

Enkele slotopmerkingen wat betreft de lijsten van vrouwelijke en mannelijke fantasieën:

– de lijsten werden samengesteld aan de hand van bevragingen van “de gemiddelde man of vrouw” en er werd niet gevraagd naar hun seksuele voorkeur; m.a.w. het is niet duidelijk hoeveel BDSM’ers (inclusief andere seksuele geaardheden) tussen de respondeerders zitten;
– wetenschappers poneren dan wel weer dat 1 op 10 mensen iets heeft met BDSM-gevoelens en dat de verhouding Dominant/onderdanig tussen mannen en vrouwen ongeveer op 51/49 ingeschat mag worden;
– de top 10’s van geheime verlangens zijn slechts het topje van de ijsberg en daarvan weten we dat die zich slechts 1/5de tot 1/7de boven water bevindt; deze vergelijking om duidelijk te maken dat de opgesomde verlangens slechts een klein deel uitmaken van een haast onbegrensd scala aan opwindende gedachten en fetisjes. In mijn boek ‘Ik wil je beheersen!’ geef ik op pagina’s 75 en 76 een meer volledige opsomming;
– mannen hebben van nature een vaste positie in seks of ze nu hetero, homo of bi zijn; een positie die ze zich soms zelf opleggen in afwijking van hun feitelijke lustgevoelens;
– vrouwen zijn veel meer fluïde; dat kan variëren tussen pure hetero-gevoelens (tot en met het walgen van seks met andere vrouwen) maar een ander moment kunnen ze wel verliefd zijn op een vrouw en er seks mee hebben;
– bij vrouwen stuurt veelal de liefde; bij mannen meer de lust.

Sebastianus

Deze tekst verscheen ook in het boek ‘BDSM, ik beheers je!’