Fisten-vuistneuken: een ultieme machtsuitoefening

Over dit onderwerp werd een afzonderlijk e-boek uitgegeven. Dit boek gaat veel verder dan wat hieronder staat. Het is een complete handleiding voor mensen die willen experimenteren met fisten of vuistneuken. Je kan het hier vinden: Fisten of vuistneuken

Hoewel geen exclusief BDSM-spelelement (het komt ook bij vanilla-, homo- en lesbische seks voor) kan er toch een sterke BDSM-component bij aanwezig zijn, namelijk de machteloosheid c.q. machtsuitoefening.

Bij fisten wordt de volledige hand ingebracht in de vagina of aars van een vrouw, of aars van een man. Vrouwen kunnen dus ook dubbel gefist worden, waarbij gelijktijdig een hand in de vagina én aars gebracht wordt.

Fisting is in eerste instantie bedoeld om ongekende (nieuwe) sensaties op te wekken en zeker niet om pijn te veroorzaken. Het is genot dat voorop staat! Het heeft alles te maken met zelfbeheersing van beide partners. Het spreekt voor zich dat bij fisting ook gevoelens van fysieke dreiging, beheersing, van inbezitname enerzijds, en emotionele dreiging, overgave, in bezit genomen worden anderzijds, komen kijken.

Het is een mythe dat een vrouw “versleten” of overdadig gebruikt” moet zijn om gefist te kunnen worden. Het overgrote deel van én jonge én rijpere vrouwen (die al dan niet kinderen gebaard hebben) kunnen fisting aan.
De menselijke vagina is ongelofelijk veerkrachtig; er kan een baby doorheen, maar een vagina kan ook één vinger “omknellen”. De huid van de schaamlippen, net als de inwendige huid, is wel erg gevoelig en vatbaar voor scheurtjes. Ook de darm kan veel hebben, maar is toch minder flexibel en ook gevoeliger voor scheurtjes én infecties.

Een aantal basisvoorwaarden en –regels dienen in acht genomen te worden, voor deze meestal als erg geil ervaren, maar ook niet risicoloze, handeling veilig en voorzichtig uit te voeren.

1. Er moet sprake zijn van een sterke vertrouwensband tussen de Dominant en sub. De sub moet zich volledig durven geven en voldoende ontspannen (kunnen) zijn.

2. Leer als Dominant een minimum aan anatomie en ga omzichtig te werk. Wat de ene sub kan hebben, kan heel anders liggen bij de ander.

3. Verhinder dat je sub teveel bewegingsvrijheid heeft. In panieksituaties is het beter niet te heftig te kunnen bewegen om zelfverwonding te voorkomen. Jij moet in controle zijn én blijven!

4. Als je de aars gaat fisten, zorg er dan voor dat het darmkanaal leeg is (klysma).

5. Het verdient aanbeveling het schaamhaar ofwel volledig af te scheren of kort te trimmen. Lang schaamhaar trek je mee naar binnen en uiteraard veroorzaakt dat pijn die de relaxatie bemoeilijkt.

6. Zet alleen door met de instemming van de sub. Stop is stop! En wel onmiddellijk! Niet elke vagina of aars kan het aan en het hangt uiteraard ook sterk af van de grootte van je hand.

7. Breng je sub in rust voor je eraan begint. Massage is daarbij een prima hulpmiddel, maar ook net na een orgasme kan een ideaal moment zijn.

8. Blijf ook steeds (de hele tijd door) praten en bevragen én kijken naar de expressie van gezicht en lichaam van je sub. Zie je iets dat je verontrust, vraag! Fisten is niet het moment om angst te gaan oproepen! Je kunt door overhaasting of dommigheid je sub behoorlijk kwetsen en er misschien zelfs je hele zorgvuldig opgebouwde vertrouwensrelatie mee verliezen.

9. Zorg ervoor dat niets of niemand je kan storen. Eens je jouw hand binnen hebt kan je niet snel even terugtrekken omdat er bvb. iemand binnenstapt of omdat er kaars omvalt en een brand ontstaat.

10. Draag bij voorkeur latex- of chirurgische handschoenen om te vermijden dat je de sub kwetst binnenin of besmet met onzuivere handen of nagels. Ringen of andere voorwerpen aan je vingers en handen zijn sterk af te raden. Als je zonder handschoenen wil fisten zorg dan dat je handen zeer grondig gewassen zijn en je nagels zo kort mogelijk geknipt en zonder scherpe of ruwe randjes.

11. Gebruik overdadig glijmiddel (op basis van water) of olieachtige vloeistoffen. Zowel op je handen/handschoenen, maar ook in de vagina, en zeer zeker in de aars (want daar is weinig of geen natuurlijk glijmiddel aanwezig). Let ook op voor zaken die allergische reacties kunnen opwekken zoals geur- of kleurstoffen. Natuurlijke olieproducten (bvb. soja of jojoba) bieden daartoe de beste garantie.

12. Neem je tijd om de vaginaspieren (of sluitspier van de aars) langzaam op te rekken. Maak zacht draaiende bewegingen en maak de cirkelbeweging steeds groter en steviger. Begin met één vinger en voer langzaam op naar vier en voeg tenslotte je duim bij. Doe het stapsgewijs en forceer nooit!

13. Pas als je alle vingers binnen hebt kan je een vuist gaan maken. Je zult merken dat de vagina (of de sluitspier) zich omheen je pols weer zal sluiten.

14. Merk je aarzeling, dan kun je aanmoedigend praten, maar werkt dat niet dan is het STOP. Vraag je sub ook naar raadgevingen als het even niet lukt of pijnlijk wordt.

15. Houd je glijmiddel of olie steeds bij de hand en voeg toe bij het minste droogtegevoel.

16. Als de sub klaarkomt terwijl je hand binnenin zit, ga niet met geweld tegenduwen, maar laat haar spieren doen wat ze moeten doen. Als je sub er niet van klaar kan komen, verwacht dan ook geen wonderen. Gelijktijdige clitorisstimulatie kan helpen, maar is ook hier geen garantie. Het kan een voordeel zijn dat door je hand binnenin te hebben deze plek heel erg opgespannen is en dus extra gevoelig.

17. Slaat je sub in paniek, houdt jouw hand dan zo stil mogelijk en probeer met je stem en met je andere hand je sub weer tot kalmte te brengen. Neem ook daar alle tijd voor tot de sub zegt dat het weer ok is. Zorg dat je zelf niet gaat panikeren en vertoon – minstens uiterlijk – dat je kalm en beheerst blijft. Jij bent de Dominant en het is dus jouw verantwoordelijkheid dat je jouw sub niet kwetst.

18. Een verkrampte vagina zal je verhinderen je hand terug te trekken. Je zult verbaasd zijn welke kracht die spieren hebben. Daar kom je zonder schade te berokkenen niet meer uit tenzij je de ontspanning weer bereikt. Relaxatie is the key!!!

19. Hulp inroepen van derden heeft meestal een omgekeerd effect: de sub verkrampt nog meer en wachten tot de ambulancediensten er zijn is ook niet bevorderlijk voor ontspanning. Je zult het dus zelf moeten doen!

20. Trek je hand ook weer langzaam heen en weer draaiend naar buiten. Neem ook daar rustig de tijd voor.

21. Fisten vraagt zowel van de Dominant, maar VOORAL van de sub een grote concentratie die inspanning vergt. Laat je sub dus nadien rusten en zorg voor wat drinken en wat zoets en zouts.

22. Vergeet niet je sub te feliciteren of te bedanken als het voor beiden heerlijk is geweest. Subs kunnen er bijzonder extatisch van worden en Dominanten ook, want het is een teken van intens vertrouwen en een zeer plastische vorm van iemand beheersen cq. beheerst te worden.

Uit: ‘Ik wil je beheersen!’ pag. 461 (e.v.)

Over dit onderwerp werd een afzonderlijk e-boek uitgegeven. Dit boek gaat veel verder dan wat hierboven staat. Het is een complete handleiding voor mensen die willen experimenteren met fisten of vuistneuken. Je kan het hier vinden: Fisten of vuistneuken