Durf “abnormaal” te zijn

“Ben ik wel normaal?” is een vraag die me erg vaak wordt gesteld. “Moet ik iets met mijn BDSM-verlangens?”

In het boek ‘Ik wil je beheersen!’ (pag. 255 e.v.) schreef ik voor deze mensen het volgende:

Allemaal hebben we onze wensen en grenzen. Ik heb het hier over dat wat we wenselijk vinden in combinatie met wat we geil, spannend en opwindend vinden op het vlak van erotiek enerzijds, en dat wat we afknappers, verderfelijk en walgelijk vinden anderzijds.

Het spreekt voor zich dat alle mensen met bepaalde seksuele (of minstens seksueel getinte) wensen rondlopen. Dat kan in de vorm van dromen zijn, in dagdromen, bij het zien van films, lezen van boeken, surfen op internet, enz. Elk mens heeft zijn (vaak verborgen) seksuele fantasieën. Slecht een bepaald percentage van de mensen wil deze fantasieën ook in werkelijkheid gaan omzetten.

Wat ook je BDSM-wensen mogen zijn, ze hebben allemaal iets te maken met macht en onmacht in combinatie met erotiek, en in dat spanningsveld bewegen BDSM’ers zich in hun beleving van hun seksuele geaardheid.

Nu botsen wensen vaak op tegen grenzen. Dat kan zelfs al plaatsvinden bij het loutere (dag)dromen. Heel veel mensen hebben zoiets van … nou, dat was een lekkere geile gedachte, maar daar ga ik nooit aan beginnen. Geen haar op mijn hoofd dat die wens in werkelijkheid om zou willen of kunnen zetten. Daar kunnen zoveel redenen als mensen die ze bedenken voor zijn.

Ik geloof in het volgende: als BDSM-beelden, -verhalen, -getuigenissen je opwinden, dan heb je wat met BDSM, of je dat nu leuk vindt of niet! Of je er wat mee doet, is uiteraard jouw vrije keuze. Maar als het je bijt, durf dan ten minste erkennen dat je het voelt!

Maar tussen al die zaken die je ziet of leest zullen er ongetwijfeld ook dingen tussen zitten die je heel erg op je grenzen drukken. DIT IS NIETS VOOR MIJ! En ik ben dan zo vrij om te zeggen: durf dan eens te kijken wat dat IETS in dat N-IETS is dat je dan toch wel aandurft!

Sebastianus

 

Overname van deze tekst kan na goedkeuring van de webbeheerder en mits degelijke bronvermelding.