Deepthroaten: een spannend ingrediënt

Over dit onderwerp werd een afzonderlijk e-boek uitgegeven. Dit boek gaat veel verder dan wat hieronder staat. Het is een complete handleiding voor mensen die willen experimenteren met deepthroaten of keelneuken. Je kan het hier vinden: Deepthroaten of keelneuken

Hoewel geen exclusief BDSM-spelelement (het komt ook bij vanilla- en homoseks voor) kan er toch een sterke BDSM-component bij aanwezig zijn, namelijk de machteloosheid c.q. machtsuitoefening.

Bij deepthroaten of keelneuken wordt de penis diep in de mond tot in de keel gebracht. Het essentiële verschil met pijpen (fellatio, afzuigen) is dat diegene die het ondergaat eigenlijk geen actieve rol hoeft te spelen. Het is de eigenaar van de penis die de stoot- of pijpbewegingen maakt. Diegene die ondergaat kan eigenlijk niet veel meer dan de penis al dan niet met de lippen omsluiten.

In de praktijk zal het meestal met pijpen starten om daarna overgenomen te worden door de (gelukkige;-)) bezitter van de penis. Vaak zal deze de ondergaande persoon bij de kaken, kin, nek, collar, hoofd, haar of andere plek op het lichaam grijpen en, ofwel voorkomen dat het hoofd kan bewegen, ofwel juist zodanig ritmisch bewegen dat de gewenste wrijfbeweging en –snelheid ontstaat om opgewonden te worden, te blijven of klaar te kunnen komen.

Keelneuken wordt door mannen doorgaans als gewenst, geil en vooral heel erg ‘in control’ ervaren. Diegene die ondergaat kan het ook als geil ervaren, hoewel er duidelijk ook elementen van dwang, onontkoombaarheid, vernedering of onderdanigheid inzitten die het lastig kunnen maken; het kunnen natuurlijk juist deze zaken zijn die het ook erg geil maken voor de ondergaande partner.

Het meest voorkomende probleem is de kokhalsreflex. Als de penis diep tot in de keel wordt gebracht en het zachte gehemelte (met achteraan de huig) of achterzijde van de tong raakt, treedt er automatisch een reflex op waarbij het gevoel ontstaat dat je moet spugen/braken. Vaak zal je gaan kokhalzen en misschien zelfs spugen. Die neiging kan nog versterkt worden als je partner in je keel spuit/ejaculeert. Die reflex is een lastige omdat je er zelf weinig of geen controle over hebt, het overkomt je.

Wat kan je daaraan doen als ondergaande partner zonder enige ervaring?

Je kan met een lang rond voorwerp bv. een banaan of dildo zelf oefenen om die reflex beter onder controle te krijgen. Net zoals een lichaam heel veel aangeleerd kan worden, kan je je keel “leren” er gewend aan te raken. Begin met iets kleins en ga aanvankelijk niet te diep in je keel. Bouw gradueel op: langere, dikkere voorwerpen en steeds een stukje dieper. Start met pijpen en ga daarna over tot keelneuken. Doe dit enkele dagen of weken. Geduld wordt meestal beloond. Hoe sneller je wenst te gaan, hoe langer het zal duren eer je lichaam het aankan.

Zorg ervoor dat het voorwerp glad is. Speeksel of glijmiddel zijn goede hulpmiddelen. Meestal zal de speekselproductie overvloedig zijn, slik het dus niet meteen weg en laat het rustig uit je mond lopen. Hoe meer vocht, hoe beter.

Verleg je ademhaling naar de neus in plaats via de mond. Ga zeker niet je adem inhouden. En probeer je zo veel mogelijk te ontspannen. Hoe meer paniek je gaat voelen, hoe slechter het zal gaan.

Wat kan helpen is een slikbeweging maken. Van zodra je de kokhalsreflex voelt opkomen, slik je. Dat kan je enkele malen doen en je zal merken dat de reflex meestal minder wordt tot zelfs geheel verdwijnt. Voor anderen helpt dan weer een gaapbeweging beter.

Helaas krijgt niet iedereen het onder de knie. Ieder heeft zijn grenzen en soms zal je de kokhalsreflex niet kunnen vermijden.

Wat kan je als initiërende partner doen?

Je kan je partner op heel wat vlakken helpen als die het er lastig mee heeft. Een lijstje:

1. Zorg voor de hygiëne van je pik. Vaak zorgen ‘vieze geurtjes’ voor het automatisch optreden van de kokhalsreflex. Je kan je pik ook inwrijven met een bepaalde smaak (of geur) die je partner erg lekker vindt. Of je doet een smaak- of geurcondoom om. Dat kan het een stuk makkelijker maken.

2. Begin eraan als je penis nog slap of half in erectie is. Dat kan het wat makkelijker maken omdat het meer geleidelijk gaat.

3. Zorg ervoor dat je partner zo ontspannen mogelijk is. Praat of streel hem of haar tot rust. Probeer paniekreacties te voorkomen of minstens op te vangen.

4. Laat aanvankelijk je partner bepalen hoe diep die je penis in de mond neemt. Start met pijpen en ga daarna pas over naar keelneuken. Laat dus veel van de controle over aan de ondergaande. Neem pas het heft echt in handen als je voelt dat je partner het aankan.

5. Het kan helpen om het hoofd van je partner lager te leggen dan de rest van het lichaam waardoor er een makkelijker toegankelijke ruimte in de mond en keel ontstaat en een betere ‘hoek’ bekomen wordt tussen keel en penis. (Bv. op de rand van een tafel of bed met het hoofd in een lagere positie). Uiteraard speelt de kromming van een penis ook een rol. Zoek dus de beste houding die maximaal aan die kromming aangepast is.

6. Probeer keelneuken niet meteen na het eten maar wacht tot de kans het grootst is dat de maag leeg is. Dat verkleint de kans op daadwerkelijk spugen.

7. Stel klaarkomen/spuiten in de keel zo lang mogelijk uit. Leer je partner eerst stappen, voor jij gaat lopen.

8. Let goed op de ademhaling van je partner. Laat hem of haar eerst naar adem happen net voor je klaarkomt; het maakt de kans aanzienlijk kleiner dat je partner zich verslikt in je zaad.

9. Realiseer je ook dat een keel zijn limieten heeft. Als je fors gebouwd bent moet je rekening houden dat niet alles er geheel in kan en dus niet het onmogelijke proberen.

10. Praat goed na! Je partner kan je informatie geven die jullie beiden kunnen gebruiken om het beter te maken.

Stel, je partner heeft het helemaal onder de knie. Wat kan je doen om het nog spannender en geiler te maken?

1. Je kan mogelijke bewegingen van de ondergaande partner gaan beperken of aansturen, tot geheel onmogelijk maken. Dat kan op vele manieren: vastgrijpen van kaken, kin, nek, collar, hoofd, haar. Je kan ook iemand in suspension (vastgebonden ophangen aan touwen of dergelijke) keelneuken, waardoor je het hele lichaam de ‘masturbatiebewegingen’ laat maken of een mondspreider aanbrengen die elke controle van de ondergaande uitsluit. En wat dacht u van een blinddoek of een masker?

2. Wil je het graag nog wat perverser maken kan je je pikhygiëne achterwege laten. Dan moet je beiden wel van onfrisse geurtjes houden;-) Hou er rekening mee dat een ongewassen pik wel degelijk bacteriën overbrengt en doe dit alleen als je weet dat je zeker geen SOA hebt! Recent onderzoek beweert dat keelneuken het risico op keelaandoeningen en zelfs kanker vergroot. So beware!

3. Als je partner de techniek goed beheerst, kan je ook tegelijkertijd je ballen met de tong laten verwennen.

4. Een extraatje – for the die hards;-) – is dit geheel aanvullen met een ruwe behandeling, stevige geile praat (help visualiseren, verneder, domineer), foto’s nemen of het geheel op video vastleggen. U raadt het al, de gradaties zijn zowat eindeloos.

Deepthroaten of keelneuken kan voor beide partners heerlijk zijn, maar ook een nachtmerrie. Liefde, geduld, omzichtigheid en oefening kunnen erg veel oplossen, maar vormen geen garanties tot welslagen.  Iedereen heeft zijn grenzen, en die kan je samen oprekken totdat de rek eruit is. Probeer niet te realiseren wat niet mogelijk is. Tenslotte, wederzijdse geilheid blijft toch het summum.

Sebastianus

Overname van deze tekst kan na goedkeuring van de webbeheerder en mits degelijke bronvermelding.
Over dit onderwerp werd een afzonderlijk e-boek uitgegeven. Dit boek gaat veel verder dan wat hierboven staat. Het is een complete handleiding voor mensen die willen experimenteren met deepthroaten of keelneuken. Je kan het hier vinden: Deepthroaten of keelneuken