Wie is er bang voor Linda?

Wie is er bang voor Linda? Bekentenissen van een SM-meesteres

De SM-scene is een volstrekt bizarre wereld die slechts weinigen kennen. SM-meesteres Linda vindt dat de tijd is gekomen om haar SM-geheimen te onthullen. Lezers zullen geschokt en gefascineerd zijn door Linda’s openhartige bekentenissen. Afkomstig uit een beschermd joods milieu belandt Linda al jong in de prostitutie. Eerst alleen voor de kick. Daarna vooral voor het geld. Als alleenstaande moeder ‘solliciteert’ ze bij de Satyricon en Yab Yum, twee chique Amsterdamse seksclubs. Tot haar eigen verbazing wordt SM haar specialisatie. Als meesteres krijgt ze tientallen trouwe slaven die haar aanbidden en rijk belonen om vernederd te worden.

Tot Linda’s klantenkring behoren mensen van tv, succesvolle sporters en invloedrijke zakenlieden. In ‘Wie is er bang voor Linda’ vertelt Linda met veel humor haar verhaal.

Het boek is opgebouwd uit korte, los van elkaar staande anekdotes. Het geheel geeft een soort caleidoscoop van talrijke varianten van BDSM- en fetisj-beleving. Het is in een directe, confronterende, wat rauwe stijl geschreven waardoor het bepaalde lezers zou kunnen shockeren. Maar de humor en (zelf)spot maakt dat je een easy reading boekje krijgt dat je in één ruk kan uitlezen, maar evenzeer verhaal per verhaal zonder de rode draad te verliezen. Al lezend krijg je een idee wie Linda is, hoe ze denkt, hoe ze voelt en hoe ze aankijkt tegen haar klanten en haar beroep. Mooi hoe ze op het einde nog wat objectieve info over BDSM toevoegt, en ook heel relativerend naar zichzelf kijkt. “Wie er bang is voor Linda? Dat ben ik zelf.”, is een afsluiter die tot nadenken stemt.

Uitgegeven door Just Publishers (2010) – paperback – 207 pagina’s.