Vijftig tinten grijs

Vijftig tinten grijs neemt je mee en laat je niet meer los

Een vlot leesbare roman voor mensen die zich een beetje verkennend willen inlezen in BDSM.

Het is een fictief verhaal van een meisje dat tijdens haar laatste weken op de universiteit belandt bij een Dominant. Ze is bleu en ontdekt samen met hem haar eigen seksualiteit. Maar hij wil meer. Hij wil haar inwijden in de wereld van onderdanigheid.

Het hele boek is een voorbereiding naar het moment van haar overgave. Zal zij zich kunnen overgeven aan wat ze wel opwindend vindt, maar eigenlijk niet durft?

In het boek spat zijn zorgzaamheid en de verliefdheid er vanaf. Ze zijn aan elkaar gewaagd. Zij laat zich als zelfstandige vrouw niet zomaar in een onderdanige positie duwen. Hij realiseert zich dat zij anders is dan alle vrouwen voor haar en zou haar de wereld willen geven.

Boeiend is de worsteling met gevoelens die komen kijken bij het spelen met het spel van macht en onmacht. Hoe gewoon is dit? Waarom pijn? Ik wil tederheid en aanraking! Waarom hoort dit niet, maar is het toch zo lekker?

Hij stelt zich op als een verantwoorde Dominant die op een prachtige manier laat zien dat je dit spel prima kunt spelen als je het doet vanuit Respect, Vertrouwen, Verantwoordelijkheid, Vrijwilligheid, Veiligheid en Voorzichtigheid.

Voor mensen die niet uit de “scene” komen is dit een begrijpelijk verhaal waarbij op een acceptabele wijze de zinnen geprikkeld worden en nieuwsgierigheid gewekt wordt naar een wereld die eigenlijk niet hoort, maar wel spannend is.

En daarom is het mijns inziens zo’n opkomende hype. BDSM wordt vertaald en begrijpelijk gemaakt voor hen die niet zoeken maar stiekem wel hopen te vinden ūüėČ

Van: opontdekkingstocht @ gmail.com | Datum: 27/06/2012 9:56