Vijftig tinten donkerder

Vijftig tinten donkerder

Na het eerst deel wou ik er zeker van zijn dat de Anastasia Steel haar zoektocht verder zou zetten. Gelukkig deed ze dat! Vijftig tinten donker is voornamelijk de voortzetting van de liefde tussen beiden. Een roman over de worsteling van 2 mensen die van elkaar houden maar met elkaar en hun eigen behoeften moeten leren omgaan.

De BDSM getinte spelen hebben in dit deel minder de nadruk. Het liefdesverhaal des te meer. Dit is wel herkenbaar voor mensen die liefde en BDSM-behoeften met elkaar combineren. Het is leren omgaan met de vragen: wat vind je zelf fijn, wat vindt de ander prettig en hoe creëer je hierin een goede balans.

Dit tweede deel van de trilogie geeft inzage in de verdieping van hun relatie. Het geeft aan hoe het acceptatieproces verloopt en hoe intens belangrijk communiceren is. Dat leren ze met vallen en opstaan gedurende het verhaal.

Het is een opeenvolging van spannende situaties die deels te maken hebben met zijn fortunistische leventje. Een soort van soap die makkelijk weg leest 😉

Een groot minpunt vind ik dat de link gemaakt wordt tussen BDSM en psychiatrische afwijkingen. Waarom is iemand hoe hij is? De achterliggende boodschap lijkt te zijn: er moet wel iets ergs met je gebeurd zijn wil je een BDSM-voorkeur ontwikkelen. Gelukkig wordt dit door de psychiater in het boek ontkend, maar toch vind ik die achterliggende boodschap jammer.

Maar het lezen van dit verhaal blijft een heerlijk tijdverdrijf en geeft een stuk bevrediging op de vraag die oprijst na het eerste deel: gaan ze het samen redden?-;)

Van: opontdekkingstocht @ gmail.com | Datum: 21/07/2012 11:22