De tuin met de tien deuren

“De tuin met tien deuren” is een wonderlijke plek met zeer vreemde en bizarre inwoners. Deze fabeldieren zijn mens noch dier, kennen genade noch medelijden. Lily, een jonge vrouw met een heel gewoon leven, wordt in deze Onderwereld achtergelaten door haar minnaar, alwaar zij een aantal initiatieriten moet doorlopen om haar liefde voor hem te bewijzen. Het parcours dat zij moet volgen is gebaseerd op de grote arcana uit de tarotkaarten, waarbij elke kaart voor een ritueel staat dat zij dient te ondergaan, en waar zij iets uit moet leren. Vernedering en marteling zijn haar deel in dit oeroude woud waar niets is wat het lijkt.

 

Vluchten kan niet, en op het einde van haar tocht valt het oordeel…

Erotiek, bdsm en fetisj zijn de trefwoorden in dit verhaal, dat gaat over de grenzen van onze vrijheid, hoe we die grenzen trachten over te steken, of juist zelf aanleggen. Realiteit, fictie en symboliek lopen door elkaar en plaatsen de lezer in de schemerzone tussen fantasie en werkelijkheid.
Een ontdekkingstocht naar extremen, vertaalt in een sprookjeswereld.

Een “betoverend” boek in een verzorgde, kunstige taal geschreven, prachtig vormgegeven en voorzien van bijzondere fraaie foto’s. In een soort enge sprookjeswereld neemt de auteur je mee in de gevoels- en belevingswereld van een gewone vrouw. De thema’s van liefde, trouw, vertrouwen, angst, pijn en genot, maar vooral hoe we met onze grenzen omspringen, linken heel erg aan “dat wat we geleerd hebben over wat niet mag en o toch zo lekker kan zijn” … het spanningsveld waarin de keuze voor een BDSM-beleving zich afspeelt. Hoewel in eerste instantie afstotelijk, gruwelijk, ja zelfs wat ziekelijk lijkend, neemt het verhaal je mee naar de verborgen wereld van behoeften en verlangens, naar de wereld van fantasieën die we wel hebben, maar eigenlijk zelden durven vormgeven. Door het in een sprookjesomgeving te plaatsen maakt de auteur het als het ware meer aanvaardbaar om er als vrouw in mee te gaan.
Wie zich na het lezen van dit boek vele vragen stelt, is “gedoemd” om meer over zichzelf te weten te komen en op zoek te gaan naar: “In hoeverre durf ik loslaten om mijn diepste ik te gaan beleven?”

Een uitgave van zorro uitgeverij (2011) – gebonden – hard cover – 136 pagina’s – in een bijgeleverde envelop zitten 12 kleurenfoto’s op groot formaat, die (in kleiner formaat) in het boek opgenomen werden.

Sebastianus

Voor Stichting Info BDSM