Squirten of “spuitend klaarkomen”

NIET MEER BESCHIKBAAR ALS AFZONDERLIJKE UITGAVE

Een boek over het hoe en waarom van squirten, ook wel “spuitend klaarkomen” genoemd

Squirten, spuitend klaarkomen, spuitorgasme, vrouwelijke ejaculatie … allemaal benamingen voor een bijzonder fenomeen. Een fenomeen waar nog erg weinig wetenschappelijk onderzoek naar verricht werd; het is ook een omstreden en lastig te onderzoeken iets.

Het redactieteam van de reeks “Seks, Genot & Grenzen” is de wetenschappelijke literatuur ingedoken en kwam met een uniek document waarin een mooie samenvatting wordt gebracht met zin en onzin over squirting, over de G-spot, over de vrouwelijke prostaat, over de bekkenbodem, over gêne, loslaten en bevrediging. Niet alles is “bewezen”, niet alles is helder, maar wat we tot op vandaag weten staat er wel in!

Naast medische, “how to do it (safe)”-informatie en aangevuld met ervaringsverhalen, komen ook tal van vragen aan de de orde. Squirten levert heel wat dubbelzinnige gevoelens op. Dat gaat van: kan ik het wel? – moet ik het wel kunnen? – ben ik wel normaal? – ik vind het maar vies – is het nu plas of wat anders? – maak ik nu alles nat en vies? – hoe gaat mijn partner er op reageren? tot: hoe hou ik het onder controle? en: kan ik het ook weer doen ophouden?

Aan dit boek werkten mee: Anna (gediplomeerd hulpverlener), Coco (arts), Eliane, Erik (seksuoloog), Floor (arts), Liza, Rebel, Sebastianus (gediplomeerd hulpverlener – eindredactie), Stichting Consensual Deviance (team van gediplomeerde hulpverleners) en Wolf.

“Ondertussen mag ik die zeer leuke man van dat prikkelende telefoongesprek mijn lief noemen. En hij blijkt over beter dan uitmuntende kwaliteiten te beschikken om mijn fontein te laten spuiten. Waar ik eerst alleen kon spuiten als ik precies ‘zo’ lag en dan exact ‘dat’ gedaan werd, kan ik het nu steeds makkelijker en vaker achter elkaar (hoe vaker achter elkaar hoe intenser ze worden).
Ik voel dat ik nog lang niet uitontwikkeld ben. Op heel veel vlakken niet en zeker ook niet op dit vlak.
Ik ben een vrouw, ik spuit en ben daar enorm trots op.”

“Ik ben wel blij dat het me steeds beter lukt er meer controle over te krijgen. Ergens denk ik dat, door een aantal jaren gebruik te maken van een vibrator (met draaiende balletjes ter hoogte van de G-spot) inclusief clitorisstimulator, dit hele proces op gang is gekomen. Maar het is vooral het volledig los gaan in seks dat de echte trigger geweest is, denk ik.”

“Ik wacht even tot je wat op adem gekomen bent, en begin je weer stevig door te vingeren. Je komt weer, en weer, en weer … en ik tel met je mee. Nu spuit het water telkens uit je in grote stevige stralen. Je lichaam gaat steeds spastischer bewegingen maken, je hoofd slaat heen en weer, en je rilt als je gesquirt hebt. Net zoals in die squirtfilms die ik in mijn vrije tijd wel eens bekeken heb. Het lijkt wel een soort typische reactie te zijn bij vrouwen die squirten.”

Een e-boek over een spannend seksueel spel voor experimenteerders! Durf en geniet!

Dit is een tweede, bijgewerkte editie van dit boek. Nu ook met: hoe krijg ik squirten weer onder controle – technieken en ervaringen.

Een uitgave van Stichting Info BDSM (2014) die volledig herwerkt opgenomen werd in het boek BDSM – Technieken & Achtergronden