februari 2023

Gastblog Miss Twinky: Ervaringsdeskundigheid, intuïtie of domweg geluk?

Vandaag hebben we hard gewerkt in ons magazijn. Dat is gelegen in een ondergrondse parkeergarage. De gepantserde stalen deur met zijn indrukwekkende stalen pinnen en de dikke tweebaardige sleutel spreken tot de verbeelding. Ze sluiten de betonnen ruimte lucht- en geluidsdicht af. De inhoud van ons magazijn is compleet veilig!

Aan het einde van de klus kijkt mijn partner me ondeugend aan. Ik weet wat ze denkt. Een spannende plek om samen te spelen. Een aantrekkelijk idee. Toch schud ik mijn hoofd. Niet het moment.

We sluiten de stalen deur, stoppen de uitgehaalde materialen in de kofferbak van de auto en willen vertrekken.

Mijn partner, een eeuwige twijfelkont, wil toch nog even kijken of ze het licht in het magazijn wel heeft uitgedaan. Ze draait de sleutel in het slot om de deur weer te openen maar … de gewapende deur gaat niet open. Hoe lang we ook proberen, op slot gaat hij wel, maar open lukt niet meer.

Al balende dat we er nu een slotenmaker bij moeten halen, vervolgen we onze weg.

Plotseling hou ik mijn pas in, kijk ik haar aan en zeg: ”Kun je je voorstellen wat er gebeurd zou zijn als je je plannetje had doorgezet? Lucht- en geluidsdicht?! Geen GSM-bereik?!”

Tot zover dit relaas.

Natuurlijk helpt ervaringsdeskundigheid bij het veilig beleven van BDSM, maar soms heb je meer dan dat nodig. Soms is het domweg geluk hebben dat alles goed loopt; soms is het intuïtie die echt de doorslag geeft. Wat het in bovenstaand geval was? We zouden het niet weten, wat we wel weten is dat je vaak mag vertrouwen op je intuïtie.

Echt wetenschappelijk bewijzen dat intuïtie bestaat, is erg lastig, maar we hebben er wel veel synoniemen voor: emotie, ervaring, feeling, gevoeligheid, gewaarwording, idee, impressie, indruk, instinct, sensatie, vermoeden, voorgevoel, instinct,… dus dat het bij mensen leeft is duidelijk.

Heb jij ook wel eens geluk gehad met jouw intuïtie bij je BDSM-beleving? We zien jouw verhaal dan graag tegemoet.

Miss Twinky

Trefwoorden: deskundigheid – intuïtie – geluk – veiligheid