december 2022

Er gebeurde veel…

Op het einde van een werkjaar is het altijd leuk om even terug te blikken. Welke “mijlpalen” had 2022 voor ons in petto?

Nadat we in 2021 de boeken “Ik wil je beheersen!” en “BDSM, ik beheers je!” heruitgaven in een grondig herwerkt e-boek “BDSM: beheers macht en onmacht”, brachten we in 2022 het boek “BDSM – Technieken & Achtergronden” uit, ook in e-boekformaat. Dat was een complete bundeling en herwerking van een aantal oudere en kleinere uitgaven uit de reeks “Seks, genot & Grenzen”.

Totaal onverwacht werd in juli 2021 de Stichting Info BDSM geselecteerd door https://www.facebook.com/huisvandemensbrugge als één van de #taboebrekers in hun bewustmakingscampagne voor jongeren tussen 18 en 30 jaar waarbij diverse taboes aangepakt werden. We juichten dit initiatief toe en geïnteresseerden in BDSM (één van de behandelde taboes) konden een exemplaar aanvragen van ons eerste boek. 20 mensen deden dat en ontvingen dit boek gratis in de loop van 2022!

Op onze website www.stichtinginfobdsm.eu werd er hard gewerkt aan een betere ontsluiting van de blogs met het toekennen van trefwoorden aan alle reeds verschenen blogs en een chronologisch overzicht op titel van de blogs.

Ook op de website van onze zuster-stichting www.seksinjepraktijk.eu werden nieuwe artikels geplaatst. Het boek “BDSM in de /jouw praktijk” (een boek voor hulp- en zorgverleners) uitgegeven in 2020, vond langzaam maar zeker zijn weg naar de doelgroep.

Daar zijn we allemaal trots op, maar we zijn nog veel trotser op het feit dat we ook dit jaar weer vele zoekende mensen ontmoet hebben in onze mailbox stichtinginfobdsm (at) gmail (dot) com. Zoals steeds veel vrouwen, maar sinds het voorbije jaar ook steeds meer mannen, evenals stellen/koppels. Vooral die laatsten brachten lange en intensieve mentortrajecten tot stand. Daarbij stelden we vast dat heel wat samenwonende en gehuwde stellen zich mateloos inzetten om hun bestaande relatie te redden. Nieuw ontdekte BDSM-behoeften binnen bestaande relaties doet die op hun grondvesten daveren. Soms werden relaties gered; soms ook niet. Maar de inzet van deze mensen heeft ons altijd beroerd!

Verder stelden we vast dat schaamte over het hebben van een BDSM-voorkeur blijkbaar ook nu nog voorkomt, ook bij jongere mensen. Daar hebben we ons over verbaasd. Soms denken we dat in het tijdperk van internet alle grenzen wel verdwenen zijn maar dat is beslist niet zo. Ook bijzonder was dat een vanilla-partner ons wist te vinden om te praten over haar enorme schrik na het “uit de kast komen” van haar geliefde en welke gevolgen dat voor hem zou hebben. Er blijft dus nog veel werk te verrichten.

 

Voor 2023 liggen er al enkele mooie, concrete plannen klaar. In januari verschijnt er een prachtige blog waarbij een veranderd lichaam de hoofdrol speelt. Met het bewijs dat die verandering BDSM-beleving niet in de weg hoeft te staan. Een blog die velen een hart onder riem kan steken!

Vervolgens zal de tweede editie van het boek “Hoe vind ik een Dominant die bij mij past?” verschijnen. Grondig herwerkt en aangevuld met nieuwe getuigenissen van vrouwen die vonden wat ze zochten!

2023? We zijn er klaar voor! Met en dankzij jullie!
Prettige feestdagen!

Het team “Stichting Info BDSM”

Trefwoorden: eindejaarsblog – boeken – plannen