juni 2019

Wanneer wordt je Dominant je Dominant?

 

Je bent vrouw. Je bent sub. Je gaat voor het eerst op zoek naar een Dominant. Dit maakt je zo kwetsbaar. Niet alleen fysiek,  maar vooral ook emotioneel.

Online heb je contact gelegd. Hij klinkt leuk. Spannend ook. Op je vragen reageert hij intelligent. Hij maakt je aan het lachen. Zegt veel ervaring te hebben.
Maar hij is nog niet je Dominant!

In jullie gesprekken snapt hij je goed. Waar je naar verlangt. Je dromen. Wat bijzonder om op deze manier te kunnen praten over seksualiteit.  Nu je eenmaal de keuze hebt gemaakt om BDSM in je leven toe te laten, kun je niet wachten om te beginnen.
Maar hij is nog niet je Dominant!

Hij probeert je uit. Doorspekt jullie gesprekken met hints, kleine opdrachtjes. Je lichaam reageert.  Dit is wat je zoekt. Al zo lang. Je voelt je weer vrouw.  Sensueel.
Maar hij is nog niet je Dominant!

In feite is hij nog steeds een vreemde. Je weet niets over zijn achtergrond. Hoe hij in het leven staat. Over zijn betrouwbaarheid. Pas op wanneer een informerend gesprek glibberig wordt door het spel wat hij er tussendoor gooit. Spel waar jij nog niet met zoveel woorden mee ingestemd hebt. Wees waakzaam wanneer hij in je gedachten kruipt. Jou uitprobeert. Hoe geweldig en opwindend je dit ook vindt.
Want hij is nog niet jouw Dominant!

Je bent nog steeds vrij. Jij zit aan het stuur. Jij kiest. Neem daar alle tijd voor die je nodig hebt. Natuurlijk, 100% garantie heb je nooit. Maar een verstandige Dominant weet dat het tijd kost om samen iets op te bouwen. Een betrouwbare Dominant komt zijn afspraken na. Ook over zoiets simpels als wanneer jullie zullen bellen. Juist over zoiets simpels.  Verzet hij steeds jullie afspraak? Reageert hij ineens pas dagen later op je appje terwijl hij eerder snel antwoordde? Hoe betrouwbaar zal hij dan zijn in een BDSM-sessie?

Heb geduld. Pas wanneer je grondig hebt gecheckt, wanneer je hoofd en hart het eens zijn, wanneer de harde en zachte grenzen zijn besproken, wanneer de stopwoorden duidelijk zijn, je backup is geregeld, dan pas geef jij je toestemming.
Dan pas, en niet eerder, wordt hij je Dominant.

Verder lezen?
“Hoe vind ik een Dominant die bij mij past?” van S. Sebastianus:
https://www.bol.com/nl/p/hoe-vind-ik-een-dominant-die-bij-mij-past/9200000086090745/

Met dank aan de inspirerende blog van Dominant Soul:
https://dominantsoul.wordpress.com/personal-safety/submissive-rights-the-pressure-to-submit-for-novice-subs/

Team Stichting Info BDSM

Trefwoorden: Dominant – keuzevrijheid – instemming – eigen verantwoordelijkheid