januari 2017

5 jaar verder … – maandag 9 januari 2017

Stichting Info BDSM is inmiddels aan zijn 6de werkjaar begonnen en daarmee is de kaap van het eerste lustrum gekeerd. Bewogen jaren waren het met aanvankelijk het gevoel van eenzaam-aan-de-kar-trekken, maar met geleidelijk steeds meer mensen die onze idealen deelden en die elk op hun unieke wijze hun steentje bijdroegen met het onderschrijven van en meewerken aan onze doelstellingen.

2015 was een drukker jaar dan het vorige. Daar zat de “50-tinten-hype” ongetwijfeld voor iets tussen, dachten we. Maar ondertussen – met 2016 achter ons – weten we beter. We worden steeds makkelijker gevonden en aangesproken. Er komen steeds meer mensen op onze website en in onze mailbox terecht. En daar zijn we erg blij mee!
Het voorbije jaar hadden we gesprekken met 75 mensen. Wat maakt dat we sinds het ontstaan van de Stichting met 320 mensen over BDSM en hun vragen over of positionering in hun leven hebben gepraat. Soms waren het eenmalige of kortlopende contacten. Soms hadden we maandenlange gesprekken. Soms zagen we plots mensen na jaren van “afwezigheid” weer verschijnen. Soms hadden de vragen alle tijd en … heel soms waren ze superdringend.  Onze “actieve” uren na middernacht liepen steeds meer op.

De in 2013 opgestarte e-boekenreeks “Seks, Genot & Grenzen ” deed het ook in 2016 bijzonder goed (ruim 1.800 downloads). Een reeks grensverleggende boekjes over spannende en a bit out of the ordinary-seksbelevingen. Een boeiend project omdat we hier, naast ervaringsdeskundigen, ook deskundige hulpverleners bereid vonden om eraan mee te werken. Zo ontstaat een multidisciplinaire kijk op seks; iets wat verhelderend en taboedoorbrekend moet werken. BDSM is in deze reeks slechts een “randfenomeen”; een bewuste keuze die we gemaakt hebben om beide werelden – vanilla en BDSM – wat dichter bij mekaar brengen.

En steeds makkelijker kregen we voor deze reeks ervaringsverhalen van mensen binnen. De verhalen die maken dat de theorie “handen en voeten” krijgt. Dat droge wetenschap gaat leven en vorm krijgt door te kunnen lezen hoe mensen de dingen beleven en waar ze mee worstelen of waar ze euforisch over zijn.  We zijn en blijven er dankbaar voor want we zijn er voor jullie en dankzij jullie zijn we er weer voor anderen.

Steeds vaker werden we ook gecontacteerd door professionele hulp- en dienstverleners, wisselden we informatie uit, schreven we mee aan websites en artikels, of werkten we samen met (teams van) deskundigen. Dat heeft ons aangezet om een nieuwe dimensie aan onze werking toe te voegen. Iets waar we momenteel hard mee aan het werk zijn en waarover we – als het een definitieve vorm heeft gekregen – jullie zo snel als mogelijk zullen berichten.

Inmiddels zijn we het getal “2017” al wat gewend en staan vol energie klaar om er een mooi 6de levensjaar van te gaan maken, dankzij, met én voor jullie! We eindigen deze eerste blog van het jaar met de tekst die op onze wenskaart stond en hopen dat die wens ook voor jou mag uitkomen in 2017!

“Dat alles in jou zich welkom en geaccepteerd mag weten,

Vrij om puur en onbelemmerd te mogen stromen.

Dat je je werkelijke natuur ontmoet en die kan delen met de juiste ‘tegenover’

Opdat jij kan zijn wie je bent.”  

Het team “Stichting Info BDSM” 

Trefwoorden: 5 jaar werking – Stichting Info BDSM – evaluatie