september 2015

Dankbaar in twee richtingen dinsdag 1 september 2015

Stichting Info BDSM zet zich inmiddels al jaren in voor een beter begrip van BDSM. We proberen ook goede, werkbare informatie aan te bieden en we focussen vooral op het mentoren van mensen die op zoek zijn naar wie ze zijn en wat ze kunnen doen met hun behoeften en verlangens.

Dat is vaak erg intensief werk, lange mailwisselingen, heftige gesprekken, en dan meestal … plots niets meer. Mensen hebben wat ze nodig hadden gevonden en verdwijnen dan weer in de anonimiteit. Dat is soms even wennen omdat er een band is ontstaan. Maar inmiddels hebben we daar prima mee leren leven. Dat is goed zo. Zo hoort het ook. Mensen moeten hun eigen pad verder kunnen wandelen … zonder ons.

Heel sporadisch duikt een “oude” mentee onverwachts weer op. En gisteren viel onderstaande mail in onze mailbox. De aanleiding was een vrouwelijke sub die het boek “Ik wil je beheersen!” ooit uitgeleend en daarna ook niet meer teruggekregen had. Ze vroeg of de papieren versie nog beschikbaar was. Ze vertelde ook dat ze ondertussen het geluk had gevonden bij een nieuwe man, die inmiddels haar echtgenoot was geworden.

Ik wilde het boek absoluut nog hebben omdat het een fantastische leidraad blijft voor mensen die zich vragen stellen bij BDSM. En ik hoop nog steeds dat ik hem op een bepaald moment toch eens kan overtuigen dat het echt wel meer inhoudt dan het hele “kettingen, latex en zweep”-gedoe en bijhorende enge beeld dat vele mensen er blijven van hebben. ’t Is heel duidelijk dat hij – ondanks mijn pogingen om er hem wat meer over te vertellen – alleen al bij het horen van het woord “BDSM” in een modus gaat waarin hij denkt “fout fout fout fout verkeerd”, terwijl ik hem gewoon probeer te vertellen dat we eigenlijk al een beetje aan BDSM doen telkens hij zijn hand op mijn keel legt of mij bij de haren neemt, omdat hij weet dat het mij opwindt.

Neem nu de verfilming van het eerste deel van 50 Shades. Hij wil er niet van horen. Ik heb hem nu eergisteren gezien. Hij wil zelfs niet weten wat ik er van vond. En ik vermoed dat het hoofdzakelijk komt omdat hij vreest dat hij niet aan “mijn eisen” zal voldoen, terwijl ik hem al zo vaak verteld heb dat hij mij alles geeft dat ik nodig heb. Maar ik heb zelfs de gelegenheid niet gekregen om het hem uit te leggen, zijn mindset ging onmiddellijk naar “tilt”.

Ik hoop dat met de jaren, wanneer hij zijn onzekerheden wat kwijt raakt, ik toch het onderwerp eens op tafel kan leggen, en dan denk ik echt dat het praktisch zou zijn om je boek uit de kast te kunnen halen en hem voor te leggen als optionele lectuur 🙂

Heel erg bedankt voor je ondersteuning en het luisterend oor en antwoord op mijn vragen, de voorbije bijna-3 jaren. Ik heb daar echt heel veel aan gehad. Ik heb niet overdreven toen ik schreef dat het het lezen van je boek was dat mij de ogen geopend heeft over het totaal foute gedrag van mijn toenmalige Meester. Het is daardoor dat ik mij gesteund geweten heb in het langzaam maar zeker “ontsnappen” uit zijn greep. Zonder jouw boek had ik niet beseft dat hij loog wanneer hij mij de indruk gaf dat de sub maar alle grillen van de Dominant te ondergaan heeft. Dat meen ik. ’t Is jouw boek dat mij doen beseffen heeft “dit is zo verkeerd”, telkens hij mij mentaal onder druk zette om dingen te doen die ik eigenlijk niet wilde doen. Dus uiteraard, wil ik dat boek in mijn bibliotheek houden 🙂

Ook heel veel succes nog gewenst aan jezelf en aan de Stichting. Het is fantastisch dat jullie er zijn en mij heeft het echt “gered” uit de greep van een controlefreak die er enkel op belust was om zijn zin te krijgen.

Groetjes en het allerbeste!

Hilde

En dank voor jouw mooie getuigenis, Hilde!

Sebastianus

Trefwoorden: boek – Ik wil je beheersen – dankbetuiging – getuigenis