september 2014

Een toonbeeld van schijnveiligheid donderdag 25 september 2014

Naast Olympic, Paralympic en noem maar alle games die je verder kan bedenken, zijn er ook de Spermagames. Het zijn in diverse Europese landen georganiseerde gangbangs. Een soort van “spelen” waar mannen – tegen betaling van een uurtarief – één of meerdere vrouwen mogen neuken en erin klaarkomen. De echte diehard-spermagames zijn “bare” … of in onze beter begrijpelijke moerstaal: er wordt geneukt zonder condoom.
Bare spermagames?! Ja, u leest het goed. Sommige mensen vinden dat blijkbaar vermakelijk. Ik niet. Maar daar gaat het me ook niet over in deze blog. Nee, het gaat me over de schijnveiligheid die er door de organisatoren omheen wordt “geweven” op de adverterende websites en meldingen op sociale media. “Beste heren, het is veilig hoor! We hebben er alles aan gedaan om het veilig te maken.” Dat is de teneur om mannen te lokken (lees: te laten betalen). En die geneukte vrouwen … geen idee wat ze die hebben wijsgemaakt…

Maar het zijn games en dus moet het vermakelijk blijven, toch? Wat het  – niet geadverteerd –  ook een “game” maakt, is dat het net zo spannend is als bijvoorbeeld Russische roulette (je weet wel, met 1 kogel in een revolver met een 6-lader).
Nu loopt mijn vergelijking enigszins mank; seksuele voorlichters bestempelen neuken met een resem onbekende mannen zonder condoom als hoogst onveilig. Het is neigt dus eerder naar 5 kogels in de 6-lader klaar hebben zitten. Dat is pas echt spannend, toch? Je kan dan “kiezen” uit één of meerdere volgende SOA’s (of kogels, om in de metafoor te blijven):

Chlamydia
Plasbuisontsteking bij de man
HPV
Genitale wratten
Herpes genitalis
Gonorroe (druiper)
Hepatitis B (geelzucht)
Trichomonas
Syfilis (lues)
Schaamluis (platjes)
Candida (schimmelinfectie)
Bacteriële vaginose (gardnerella)
Schurft
HIV / aids

Oh sorry, foutje! Enkele hiervan worden enkel via bloed-bloed-contacten overgebracht. Bijvoorbeeld als je binnen het uur door een dozijn mannen, de één meteen na de ander, in je kut geneukt wordt … Tja, er kan dan wel eens bloed bij komen kijken, toch? Of anaal. Oh ja, dat kan ook.

Maar de wervende advertenties voor deze games moeten je helemaal geruststellen; je wordt bij het binnenkomen TER PLEKKE onderzocht of je 1. syfilis hebt of 2. HIV-besmet bent.
Ooooo, maar DAN is het veilig!

En voor wie daar zijn bloed niet wil laten prikken, nou die mag zelf zijn gezondheidsattestje van de dokter meebrengen. Dat is lekker makkelijk! Dat attest mag maximaal 7 dagen oud zijn. Dus in die tussentijd, geen onveilige seksuele contacten, jongens! Scout’s honour!

Ik neem aan dat deze games een lange en degelijke voorbereiding vergen want bijvoorbeeld voor je de resultaten hebt van een HIV-test zit je al snel aan 1 week tot 10 dagen eer je echt weet of je positief of negatief bent.
Maar ik zie het al helemaal voor me: je checkt dan 10 dagen voor de aanvang van de spermagames in in het lokale hotel, alwaar een gediplomeerd (para)medicus je bloed onder volledig steriele omstandigheden komt prikken en je vervolgens maximum 10 dagen op jouw resultaten mag wachten.

Maar er is natuurlijk ook de sneltest … die een grote mate van uitsluitsel brengt … na 6 weken na een risicocontact en na een (tweede) confirmatietest. Vroeger heb je er dus niks aan.

Ben je “clean”, dan mag je “bare”!

Of toch niet?! Zijn die vrouwen wel gezond?
Ach, niet zeuren! Waar is je Olympische spirit? Deelnemen is belangrijker dan winnen toch?!

Sebastianus

Trefwoorden: SOA – geen garanties bij gangbangs – bedrog