augustus 2014

De streepjescode: voor onderdanige mannen– zondag 24 augustus 2014

Er zijn zoveel invullingen van BDSM-behoeften als er mensen zijn die ze willen beleven. Aangevuld met een enorme diversiteit aan fetisjen, bekom je een quasi oneindig pallet aan erotisch-seksuele belevingen die mensen lekker kunnen vinden. Als je – buiten je bestaande relatie of zonder een huidige partner – op zoek gaat naar wat je nu precies allemaal wil gaan beleven, dan is het zaak daar een goeie kijk op te krijgen. Dat voorkomt misverstanden en frustratie.

Je zou daarbij kunnen denken aan het aanmaken van een soort streepjescode, waarbij elk streepje staat voor iets wat je lekkerniet lekker of misschien wel lekker zou vinden maar waaraan je nog niet toegekomen was of aandurfde.
Elk streepje in de code staat voor iets waarvan je wel eens gedroomd hebt. Het ene streepje is dik, want het is een groot verlangen; het andere dan weer dun, omdat je weet (of vreest) dat je het niet zo lekker gaat vinden. Weer andere streepjes worden vervangen door een lege plek.

Zo zou je, als je nog geen echte of slechts beperkte ervaring hebt, voor jezelf zo’n streepjescode kunnen gaan opstellen. Met dergelijke code krijg je een redelijk goed zicht op wat je zoekt, en dus ook op de Domina die jij nodig hebt. De meeste (professionele) Domina’s geven op hun websites of profielen precies aan waarin ze gespecialiseerd zijn, of minstens in welke “range” van behoeften zij kunnen voorzien. Hoe beter jij in kaart hebt waar jouw verlangens liggen, hoe beter je de “beste” Domina kan vinden. “Beste” moet je dan zien als wie het best bij jouw verlangens past.

Ervaren Domina’s brengen in luttele tijd jouw expliciete, maar ook impliciete wensen in kaart (vaak vragen ze tijdens een eerste contact al om je “sublijst”). Ook diegene die je niet durft uit te spreken of waar je omheen draait. Het zijn die “grijze” zones waar het extreem lekker… maar ook behoorlijk mis kan lopen voor jou. Je denkt dus best vooraf en vooral goed na, én geeft zo exact mogelijk aan waar je dikke, je dunne en onbestaande “streepjes” zitten. Daarmee reik je je Domina alle ingrediënten aan waarmee ze het voor jou het lekkerst kan maken. Wat je niet zegt, kan vaak ook niet geweten worden. Wat je niet duidelijk weet te omschrijven, laat ruimte voor interpretatie.

En natuurlijk hebben ook Domina’s hun favorieten!
Als je hunkert naar het uitstellen van jouw genot maar bijvoorbeeld niet zo gek op pijn bent, dan zit je met een Domina die vooral kickt op pijn toedienen niet erg goed.
Als anaal niet jouw ding is, dan is het verstandiger een Domina te kiezen die daarop ook niet kickt.
Kijk ook verder dan het uiterlijk (mannen hebben wel eens de neiging om zich in eerste instantie daar naar te richten) en richt je op wat Domina’s aan innerlijke kracht, uitstraling én ervaring bezitten.

Tot slot.  Wees je ook bewust dat een streepjescode altijd een momentopname is; een situering van jouw wensen en verlangens op een bepaald moment. De spelervaring en creativiteit van Domina’s, en jouw beleving bij het ondergaan van het spel, maken dat die streepjescode behoorlijk kan gaan veranderen; er zullen streepjes wegvallen, bijkomen, dikker of dunner worden. Het blijft dus zaak jouw code voortdurend bij te schaven.

Succes!

Sebastianus

Trefwoorden: streepjescode – wensen – verlangens – onderdanige mannen