oktober 2013

“Kruisdenken” versus “integraal voelen”– woensdag 30 oktober 2013

“Mannen denken enkel met hun lul.”
“Ze dacht alleen maar met haar kut.”
Dergelijke uitspraken hoor je wel vaker. Meestal zijn het reacties op als er ergens weer eens iets misgelopen is bij seksuele contacten.

Toegegeven: lust, opwinding en geilheid zijn heel lekkere en drijvende krachten als het aankomt op het hebben van seks. Deze gevoelens kunnen ons heldere denken echter behoorlijk in de weg zitten. We denken dan dat we het moeten doen omdat we er zo over nagedacht en besloten hebben.

De hoeveelheid hersens ter hoogte van ons kruis is – kort en bondig samengevat – nihil. Er bevindt zich in de buurt van onze geslachtsorganen geen enkel lichaamsdeel dat ons rationeel aanstuurt. Acties ondernemen op het “denken” dat daar ontstaat is eigenlijk zoiets als een blindganger volgen omdat we denken dat hij het licht gezien heeft en dus het resultaat wel voorspelbaar is.

“Kruisdenken” is in een vanilla-seks-context niet echt slim, maar verder relatief ongevaarlijk (als we ongewenst zwanger worden even niet meerekenen!). Je kan er een “vieze” ziekte, een behoorlijke kater of wat ego-schade aan overhouden.
“Kruisdenken” in een BDSM-seks-context is 1. niet slim en 2. wel dom. Als je kickt op bondage, vernedering of pijn (om maar een paar gemeenplaatsen te noemen) dan kan je met meer dan een zieke kater achterblijven. Je kan je ook misbruikt voelen, gekwetst of beschadigd worden en er zelfs een trauma aan over houden.

Maar moeten we dan eerst maar alles overdenken, bespreken en vastleggen vooraleer we aan onze drang tot BDSM-seks toegeven? Waar zit dan het vuur, de passie, de kick, the flow? Moeten we dan een soort alles-rationaliserende-robots worden?

Nee, dat denk ik niet! Ik denk juist dat we in heel grote mate moeten afgaan op wat we voelen … maar dan het voelen ter hoogte van het hoofd, het hart, en – bij uitbreiding – de buik. Laat ik het “integraal voelen” noemen.

Is hij of zij echt wie ik denk te zien? Is hij of zij mijn vertrouwen waard? Voel ik wederzijds respect? Voel ik oprechte betrokkenheid en openheid? Hebben we beiden onze doelstellingen helder en uitgesproken?

Ik heb het én over intuïtie én over reflectie! Ik heb het over het beredeneren van wat we voelen en het benoemen daarvan. Als dat “integraal voelen” helemaal goed zit, dan is de kans groot dat je ook echt goed zit en dan kan je daarna in meer vertrouwen je “kruisdenken” botvieren.  Blijven er twijfels of vraagtekens hangen in het “integraal voelen”, zorg er dan voor ze helder te hebben vooraleer je je kruis laat spreken.

Ik zie het “integraal voelen” als een spannend voorspel naar een schitterende apotheose in het kruis;-)

Sebastianus

 

 

 

 


Trefwoorden: integraal voelen – seksdrive – vanilla-seks versus BDSM-seks – rekening houden met twijfels

—-

Orgasmeregulering – maandag 14 oktober 2013

Kort samengevat is het alles wat iemand zegt of doet om het orgasme van iemand anders te regelen. Een geliefkoosd spel onder BDSM’ers!

Het betreft het bepalen of, waar, onder welke omstandigheden, wanneer en hoe vaak iemand mag klaarkomen. Het kan dus ook het bepalen zijn dat er niet mag klaargekomen worden of dat er bijvoorbeeld eerst een actie moet uitgevoerd worden of een toelating verkregen worden. BDMS’ers hebben wat dat betreft een eindeloze fantasie…

Nu zijn er vaak vrouwen die het al niet makkelijk hebben om klaar te komen, ook onder “gewone” omstandigheden. Maar blijkt dat juist het feit dat iemand anders gaat bepalen of ze mogen klaarkomen of niet nu net heel erg spannend en geil is, waardoor dat orgasme wel eens makkelijker komt dan gewoonlijk. Soms wordt het dan lastiger om NIET klaar te komen als het moment zich aandient.

Een mooi verhaal in dit verband noteerde ik uit eigen ervaring dit weekend.

We waren geen BDSM-spel aan het spelen, maar gewoon vanilla aan ’t vrijen. Ik neukte mijn partner en stond op het punt om klaar te komen. Een fractie van een seconde voor het zover kwam zei mijn partner: “En nu ga je niet klaarkomen maar ga je je orgasme uitstellen tot je toelating hebt gevraagd.” Als Switchen hebben we niet veel nodig om mekaars controle over te nemen en haar opdracht zette me onmiddellijk in mijn sub-modus.

Nu is het niet makkelijk als man, net voor the point of no return, toch nog af te remmen. Wonderwel lukte me dat wel en in plaats van het frustrerend gevoel van mijn aankomend orgasme te moeten afbreken, ontstond er een overheerlijk gevoel. Een soort platteaufase (veel vrouwen kennen dat ook) waarin je op dat randje blijft hangen. Vrouwen kunnen in dergelijke fase ook meerdere keren kort na elkaar klaarkomen. Nu vind ikzelf klaarkomen een heerlijk gevoel, net zoals iedereen zeer waarschijnlijk, maar ik vind het point of no return nog net iets lekkerder, en dat weet ze;-) Door haar controle bleef ik daar dus secondenlang “hangen” en vroeg vervolgens haar toelating. En toen ik dan wel klaarkwam was dat gevoel zovele malen intenser.
En ook voor haar, wat het maakte dat we samen klaarkwamen.

Het spelen met macht en onmacht hoeft dus geen uitvoerige machtsontplooiing in te houden of extreme vormen aan te nemen. Eén zacht gefluisterde zin kan voldoende zijn. Net zoals één woord: “Kom!” voldoende kan zijn om een orgasme te bereiken.

Sebastianus

Trefwoorden: uitstellen van orgasme – verhoging opwinding – controle – inspelen op elkaar

—–

Gastblog Miss Twinky: Verbinding – donderdag 3 oktober 2013

Ik roep het al jaren: BDSM is een optimale manier van verbinden, helemaal met elkaar verbonden zijn. Letterlijk en figuurlijk, in lichaam en geest totaal aan elkaar vastzitten. Voelen hoe het stroomt. Hoe de energie van mij oplost in de stroom van de ander.

Vaag en zweverig vond de doorgewinterde BDSM-er het. En toch, dat was vooral voor mij de essentie. Je kunt het van alles noemen maar niets lijkt te kunnen tippen aan dat ene woord “verbinding”.

Maar ik deed mijn best, probeerde er allerlei andere woorden voor te vinden, het niet meer te benoemen, er omheen te werken. Maar van binnen bleef het staan. Hetgeen wat me het meest raakt in BDSM. Nergens heb ik deze staat van verbondenheid kunnen ervaren. Daar waar het “ik” oplost en het “jij” en “ik” “wij” worden. De ander voelt wat ik voel, ik voel wat de ander voelt. Totaal opgaan in elkaar, geen buitenwereld alleen de “wij”.

En dan komt er een filosoof met een boek en een interview. Hij vertelt over “50 tinten grijs” en waarom hij denkt dat er zoveel vrouwen zijn die dit zoeken. Hij ziet de wereld versnipperen en de mensen zoeken naar – en daar is hij weer – verbinding. Ik glimlach en snap wat hij zegt.

Toen kwam de doorgewinterde BDSM-er… hij had er nog eens over nagedacht en was inmiddels tot de conclusie gekomen dat er geen beter woord voor te vinden was. Hij had gezien, doorvoeld en geconcludeerd: BDSM is een optimale staat van verbinding.

Ik glimlach opnieuw en kom tot de conclusie dat het geen zin heeft om te argumenteren, te strijden of te vechten voor mijn gelijk. Als mensen nog niet klaar zijn om het te erkennen, moet het rijpen, tijd krijgen en pas dan kun je verbinden met jezelf en ook met de ander. Ik gun het iedereen toe. Het zou zo goed zijn voor onze wereld.

Miss Twinky

Trefwoorden: BDSM is verbinding – getuigenis