mei 2013

Psychological Characteristics of BDSM Practitioners – donderdag 30 mei 2013

Nee, het gebeurt niet vaak dat speciek onderzoek wordt verricht naar mensen die BDSM beleven. Als het dan gebeurt dan zijn wij van Stichting Info BDSM er natuurlijk blij mee, vanuit de gedachte: hoe meer inzicht, hoe minder groot de kans op misvattingen en vooroordelen omtrent BDSM. En als die resultaten dan ook nog eens opvallend positief zijn en buiten de verwachtingen liggen van velen, dan zijn we helemaal blij. Niet dat wij er verrast over zijn, nee, we ervaren het immers zelf hoeveel goeds BDSM ons en onze relaties doet. Maar wat ons echt verrast is dat zoveel mensen hetzelfde ervaren. Dit onderzoek, uitgevoerd door Andreas A.J. Wismeijer en Marcel A.L.M. van Assen (Tilburg University), toont duidelijk aan dat de gemiddelde BDSM’ers, en ik citeer: “… were less neurotic, more extraverted, more open to new experiences, more conscientious, less rejection sensitive, had higher subjective well-being, yet were less agreeable.” Je hoeft geen talenknobbel te hebben om te begrijpen wat dit betekent.

Na de “Vijftig tinten-hype” heeft de pers eindelijk wetenschappelijk informatie ter beschikking om iets over BDSM te verhalen. Ze hoeven enkel de resultaten van het onderzoek te lezen, en dat kunnen ze door de PDF met de Engelstalige tekst bij ons aan te vragen, de conclusies te lezen, de onderzoekers uit te nodigen voor een interview, onze website grondig uit te pluizen of desgewenst ons te contacteren. Deze keer niet om te horen hoe wij over de boeken van E.L. James denken, maar om de ‘waarom’ te horen achter deze positieve resultaten van deze studie ‘Psychological Characteristics of BDSM Practitioners’.

Iedereen die deze tekst liever in de Nederlandse taal wenst te lezen, kan deze dus aanvragen via ons contactformulier

U bent dus welkom, beste journalisten, bloggers en nieuwsgaarders. U kan ons mailen op ons adres: stichtinginfobdsm (at) gmail (dot) com We staan u graag te woord of geven graag commentaren bij uw schrijfwerk.

Sebastianus

Voor Stichting Info BDSM

Trefwoorden: onderzoek naar BDSM – Wismeijer en van Assen – duiding – informatieverstrekking