augustus 2013

Fisten? Wat klinkt dat eng! – donderdag 22 augustus 2013

Fisten of vuistneuken … het klinkt niet bepaald zachtzinnig. Als we het woord “vuist” horen, denken we onmiddellijk aan woede, een gevecht en geweld. Als met die vuist “geneukt” wordt dan komt als eerste het woord “pijn” in onze gedachte. Lekker setje dus, dat vuistneuken.

Waarom hebben we als Stichting Info BDSM nu meegewerkt aan een boek over fisten? Omdat we van geweld houden? Omdat iemand pijn doen ons een kick geeft? Omdat we er van houden om mensen te shocken of angst aan te jagen?
Nee, geen van alle genoemde redenen waren aanleiding tot het schrijven van dit boek.

Op internet vind je heel wat informatie over vuistneuken. Vaak is die provocatief bedoeld of minstens ophefmakend voorgesteld. Meestal wordt de “technische” kant ervan uitvoerig beschreven, al dan niet in een BDSM-setting.  Minder vaak vind je de belevingskant terug.  De manier waarop – ook binnen een liefdevolle en vanillarelatie – dit seksuele spel als bedoeld en gericht op genot, bevrediging en experimenteerbehoefte beleefd kan worden.

We hebben dit boek geschreven om zowel de technische kant als de relationele beleving aan elkaar te koppelen. Natuurlijk is het een spannend spel, waar schroom, angst en – als je het domweg inzet – ook pijn bij komt kijken. Natuurlijk moet je goed weten wat je aan het doen bent en veiligheid staat ongetwijfeld voorop. Maar door de intimiteit en binding die er tussen mensen ontstaat bij het fisten en de euforie als het lukt hieraan te koppelen hopen we een stimulans te bieden aan mensen die willen experimenteren om er samen beter van te worden.

Uit de verhalen mag blijken wat fisten doet met stellen … dat pijn geen hinder hoeft te vormen … dat 100% gefocust te zijn op elkaar heerlijk kan zijn … dat samen grenzen verleggen grenzeloze dingen doet met liefde en relaties …

Daarom hebben we het geschreven. Durf en geniet!

Dit boek kadert in een reeks Seks, Genot & Grenzen . Deze reeks wordt – zoals je dat inmiddels van Stichting Info BDSM gewend bent – samen met anderen geschreven. Per onderwerp nodigen we professionele én ervaringsdeskundigen uit om hun kennis en beleving neer te schrijven, voor een beter begrip en heerlijk veilige beleving van seks. 

Voor het team ‘Seks, Genot & Grenzen’ en Stichting Info BDSM

Sebastianus

Trefwoorden: fisten – vuistneuken – technieken – beleving

—–

Eén op één? Of één op meerdere? – donderdag 15 augustus 2013

Je leest vaak dat Doms er tegelijkertijd meerdere subs op nahouden. Of je dat nu toejuicht of afkeurt moet ieder voor zich uitmaken. Maar het bracht me tot de vraag: “Kan een sub er ook meerdere Dominanten op nahouden? Is een sub in staat om meerdere Dominanten “te dienen”, en dan bedoel ik niet in de vorm van een groepsgebeuren, maar in los naast elkaar lopende relaties waarbij de sub de ene keer de ene Dominant dient en de andere keer de andere?”

Niets valt uit te sluiten. Elk zijn vrijheid en blijheid. Maar ben je bijvoorbeeld als vrouwelijke sub in staat om je geheel te geven aan verschillende mannen? Is dat “geheel geven” dan verschillend bij de één dan bij de ander? Of maakt dat geen verschil uit?

Maar laten we de vraag ook maar meteen omkeren. Is het voor Dominanten mogelijk om er even veel betekende relaties op na te houden met verschillende subs? Is er de wens om een uniek iemand te hebben of vullen verschillende subs verschillende behoeften in?

Is één van de essenties van BDSM niet juist uniek te zijn voor iemand en je ook als uniek behandeld te weten? En welk rol spelen pure lust of de zoektocht naar echte liefde in dit alles?

Oproep: wie zijn of haar visie neer wil schrijven op deze vragen, is hartelijk welkom in onze mailbox: stichtinginfobdsm (at) gmail (dot) com

Sebastianus

Trefwoorden: meerdere separate relaties – subs verzamelen

—–

Onderdanigheid is een kostbaar geschenk– donderdag 15 augustus 2013

Keer op keer krijgen we gelijkaardige verhalen te horen van vrouwelijke subs die zich misbruikt voelen door hun Doms. Misbruik uit onwetendheid van de Dom, misbruik doordat de Doms wensen voorgaan op die van de subs, misbruik door de aannames van subs dat de Doms het best weten of dat het nu eenmaal zo hoort…

Natuurlijk bepalen Doms in grote mate wat en hoe er iets gebeurt … daar zijn ze ook Dominanten voor en daarmee spelen ze ook in op de behoeften van de subs. Maar verantwoordt dat misbruik? Nee, dat hoort in onze visie niet thuis binnen BDSM.

BDSM is het spel van geven en nemen in gelijkwaardigheid, van zoeken naar dat subtiele evenwicht tussen de vervulling van wederzijdse behoeften en verlangens. Onderdanigheid is een kostbaar iets. Iets wat de sub graag geeft aan een Dominant die er verstandig voor beiden mee omspringt. Verstandige Doms weten onderdanigheid erg te appreciëren omdat ze het waardevolle ervan inzien én respecteren.

Volgens mij zal egoïsme, en al zeker egocentrisme, in een D/s-relatie vroeg of laat tot een breuk leiden. Zoveel blijkt ook uit de praktijk. Net zoals het misbruik van vertrouwen, het respectloos omgaan met mensen, het eenzijdig najagen van eigen pleziertjes en genot zowat alle relaties vroeg of laat doet kantelen. Elk mens wil behandeld worden zoals je dat van rechtgeaarde mensen mag verwachten, BDSM’er of niet.

Onderdanigheid is een geschenk en geschenken geef je aan mensen die je waardeert en die jou waarderen. Wees zorgvuldig in het schenken van jezelf en laat je geschenk op zijn waarde behandeld worden.  Jouw geschenk zijn jouw lichaam en geest en daar ben jij alleen verantwoordelijk voor.

Sebastianus

Trefwoorden: BDSM – onderdanigheid – geschenk – gelijkwaardigheid