april 2013

Ja, we praten veel – donderdag 11 april 2013

Ja , we praten veel met mensen.

We praten over lastige, trieste, frustrerende, ingewikkelde zaken, maar ook over blije: over ontdekking, over groei, over vorderingen, over geluk en ja, ook over geilheid en euforie. We erkennen en herkennen, we proberen te begrijpen en helpen te begrijpen, we leren zelf weer bij en doen anderen leren. Wat een rijkdom soms!

De rijkdom van openheid, de rijkdom van delen, de rijkdom van meer begrip voor onze wensen en verlangens, van meer begrip voor BDSM. Bondage & Discipline, Dominantie & Submissie, Sadisme en Masochisme maar dan in het kader van Breder Denken over Seks en Macht, want daar gaat volgens ons BDSM over, en daar is BDSM ook beter mee gediend, denken wij.

Recent zijn we aan ons tweede boek begonnen, na een lange periode van andere activiteiten, en al heel snel mochten we de toezeggingen ontvangen van een aantal mensen dat ze mee wilden gaan schrijven. Elk met zijn verhaal, met zijn teleurstellingen en successen. Heerlijk om zo samen te werken voor iets waar we allemaal minstens een stukje beter van worden, schrijvers én lezers.

Dit weekend vier ik samen met mijn partner de verjaardag van onze liefdesrelatie. BDSM heeft ons samengebracht en onze liefde doen ontstaan. Onze levens zijn meestal hectisch, de dagelijkse beslommeringen slorpen ons vaak zo op dat we het soms wel eens vergeten van waar we beiden komen en wat we samen gevonden hebben. Wat een rijkdom we bezitten, met en door elkaar. Het heeft ons eindeloos verbonden, het heeft elk van ons doen groeien ook in het “gewone” leven, ons als stel een hecht blok gemaakt omdat we leren praten hebben én luisteren naar elkaar en zo mekaar door en door kennen.

Of je nu BDSM in jouw leven hebt of niet, verlies mekaar niet uit het oog. Mensen veranderen, hun hele leven door. Situaties dreigen steeds roet in het eten te gooien. Het leven is zelden zorgeloos. Als je verleert om te praten met elkaar, dan is de kans groot dat het leven met je “afrekent”. Een bevredigend seksueel leven IS praten met elkaar, maar dan op het allerdiepste niveau, het niveau dat – als we het vergeten – zich vroeg of laat wreekt omdat het onvoldoende aandacht heeft gekregen.

Ja, praten is een rijkdom! Onschatbaar! Onbetaalbaar!

Sebastianus

Trefwoorden: belang van praten – successen – tegenslagen – rijkdom