januari 2012

Heb jij je wel eens verbaasd? – donderdag 19 januari 2012

Heb jij je wel eens verbaasd over de vreemde dagdromen die je had? Over dingen die “normale” mensen niet horen lekker te vinden? Over macht en machteloosheid in een seksuele context? Over vastgebonden, geblinddoekt, vernederd, beheerst te worden? Perverse dingen gezien of gelezen die je enorm opwonden? Over kinky kleding, voorwerpen, situaties gedroomd?

Welkom! Je bent 1 van de 10 mannen of vrouwen die iets met BDSM hebben. Steeds meer wetenschappers gaan ervan uit dat het over zoveel mensen gaat. Je bent er dus één van, of je kent minstens mensen in jouw directe omgeving die “er wat mee hebben”. Wie weet wel je ouders, zus of broer, de leerkracht waarbij je niet weet waarom hij jou zo fascineert, de man in de winkel waar je steeds door gebiologeerd raakt, de vrouw die je met één blik je een klein jongetje doet voelen …

De afgelopen tientallen jaren zijn er diverse studies verricht naar verkrachtingsfantasieën. Tussen de 31 en 57% van de vrouwen zegt dergelijke fantasieën te hebben. Voor 9 tot 17% is het zelfs de favoriete fantasie. Een gevaarlijk “geheim” omdat echte verkrachters hier heel verkeerde conclusies uit zouden kunnen trekken. Willen vrouwen dan verkracht worden? Nee, nee en nog eens nee! Deze vrouwen fantaseren erover, wat helemaal niet wil zeggen dat ze het in het echt wensen mee te maken.

Je kent ongetwijfeld de verhalen van invloedrijke en machtige mannen die betrapt worden met een vrouw die hen vernedert, misbruikt, hen aankleedt als vrouw, of misschien wel als baby, hen dingen laat ondergaan die geen volwassen man openlijk durft te bekennen.  En toch lopen er tussen die 1 op 10 mannen heel wat rond die daar bloedgeil van worden.

Nu kunnen jouw fantasieën misschien veel minder extreem zijn dan de gegeven voorbeelden, maar voor de meeste fantasieën geldt dat ze slechts werkelijkheid kunnen worden als je iemand vindt die jouw wensen werkelijkheid wil laten worden. Als je iemand vindt die door jouw fantasie te vervullen meteen ook de eigen fantasie vervult.

En daarmee kom je in de wondere wereld van de BDSM terecht. De wereld van Dominanten en submissieven. De wereld waar je op vrijwillige basis je macht inruilt voor onmacht en daarin juist je grootste kick kan vinden.

Wij hadden dergelijke fantasieën en hebben ze in een gespeelde werkelijkheid omgezet. Een gewenste werkelijkheid waarover we eerst heel grondig gecommuniceerd hebben. Daarvoor hebben we heel wat grenzen moeten overschrijden:  wat wil ik eigenlijk beleven? – is dat wel normaal? – durf ik dat wel aan? – wie moet ik daarvoor uitkiezen?  – hoe doe ik dat veilig? – zal ik er gelukkiger door worden? – moet ik mijn seksuele geaardheid outen naar mijn omgeving? … Allemaal vragen die we ons gesteld hebben.

En hoe meer we rondkeken, des te meer mensen we tegenkwamen die zich net dezelfde vragen stelden. Door ons te informeren, samen te praten en te reflecteren … zijn we gekomen tot het zelfbewustzijn: wij zijn mensen met een BDSM-behoefte en door die beleving te gaan invullen zijn we de mensen geworden die we wensten te zijn … maakten we waar wat anderen wensten waargemaakt te zien.

Was dat eenvoudig? Nee, het was behoorlijk moeilijk, omdat we vooral moesten opboksen tegen onszelf en de opwerpingen: dat hoort niet, dat kan niet, dat is gevaarlijk, dat is onverantwoordelijk, en zo meer. We moesten out-of-the-box leren denken, kijken én doen.

Mensen die een BDSM-behoefte in zichzelf ontdekken krijgen een lawine van tegenstrijdige en verwarrende gevoelens over zich heen,  massa’s informatie, indrukken, geile verhalen, rampscenario’s te verwerken. Velen haken af en beslissen er nooit wat mee te gaan doen. Dat is prima! Niemand verplicht je er wat mee te doen!

Anderen blijven zich hun hele leven lang vragen stellen of ze toch net niet de essentie van zichzelf genegeerd hebben. Hoe het zou zijn om … ?

Een bepaalde groep begint er aan en komt erg bedrogen, gefrustreerd (of erger) uit hun zoektocht weer terug bij zichzelf en blijven voor de rest van hun leven met een zeker gemis of zelfs trauma zitten.

Toen wij terugblikten op onze zoektocht, zagen hoeveel mensen met dergelijke vragen worstelden, getuigen waren van wat een luisterend en BDSM-kundig oor voor iemand kon betekenen … toen hebben we beslist Stichting Info BDSM in het leven te roepen. Een plek waar je anoniem jouw vragen kan stellen en antwoorden zoeken op wat jij al dan niet met jouw BDSM-behoeften wilt doen. Ons enige belang is dat jij er beter van wordt!

Het team “Stichting Info BDSM”

Trefwoorden: Stichting Info BDSM – eerste kennismaking – aanbod