augustus 2012

Gastblog Miss Twinky: Vijftig tinten jaloezie vrijdag 24 augustus 2012

Ik heb ze alle drie gelezen en ik vind er iets van. Het verhaal als roman vond ik leuk. De specifieke spelscènes hadden wat mij betreft er meer mogen zijn. Hoogstaande literatuur is het niet, maar niet alles behoort Nobelprijs-kwaliteit te hebben om iets los te weken bij mensen.

Dat de verkoop van deze boeken zo hoog ligt, bewijst wel dat er iets losgeweekt is. Ineens mag je toegeven dat je het lekker vindt als het wat extreme wensen betreft? Misschien geeft het wel een beeld van de hoeveelheid mensen die iets met BDSM hebben. Het lijkt tastbaarder te worden!

Ik ben blij dat de “Vijftig tinten”-boeken BDSM iets meer uit de hoek getrokken hebben van de scène en dat het ook meer voor “gewone” mensen lijkt te worden.
Maar waarom, beste mevrouw E.L. James, heb je het toch weer geduwd in het ziekelijke?!  Door de verklaring van de dominantie en controlezucht van Christian Grey te ‘”verantwoorden” door het feit dat hij als kind verwaarloosd en misbruikt werd.  Je lijkt wel te zeggen … hij kon er niets aan doen dat hij deze gevoelens heeft ontwikkeld, hij is immers misbruikt. Een poging om die toch wel erg stoute gedachten die je neerschreef weer goed te praten?

Ik baal daarvan! Het stopt BDSM-behoeften en -verlangens weer eens in het hokje van ziek en afwijkend. En daar denk ik nou net dat het niet hoort! Ik denk dat mensen die er niets mee hebben dit bevestigd zien. “Zie je wel, niet goed snik, die lui”. Het doet geen recht aan het gezonde van deze manier van seksualiteit beleven. BDSM betekent met veel aandacht en zorg seksualiteit beleven. Het uiten van je gevoelens, ook al zijn die wellicht wat extremer, daar worden mensen gezond van. Als je uiting geeft aan dat wat je voelt, dat beleeft op een legale manier, dan stijgt je gevoel van welbevinden, dan wordt je een completer en gelukkiger mens! Ik denk ook dat BDSM’ers betere seks hebben omdat ze beter leren specificeren wat ze lekker vinden. Als je aangeeft wat je lekker vindt, kan de ander daar ook beter rekening mee houden. Daarnaast geeft deze manier van vrijen toegang tot een speeltuin die groot is en spelen is gezond, geeft mensen de kans om de dagelijkse realiteit te verwerken en dingen uit te proberen.

Ik snap dat! Ik denk dat mensen die BDSM ontdekt hebben dit gevoel ook zullen herkennen. Maar ik weet niet of je, als je van de buitenkant kijkt met opgetrokken wenkbrauwen, dit gevoel ook kunt plaatsen.
Misschien worden wij wel in dit hokje gestopt door die mensen die een heel saai seksleven hebben en eigenlijk stiekem heel jaloers zijn. Is dit hun manier om hun eigen gevoelens van afgunst te verdringen?  Je zou je af kunnen vragen hoe gezond dat is?!

Als ik vriendinnen vertel over hoe heerlijk het is om zo te vrijen, willen ze meer weten en komen er vragen. Vaak zijn ze zelf hopeloos verloren in de dagelijkse sleur van recht-toe-recht-aan seks. Als ik vertel over het spel, hoe de passie de sfeer in broeierige gevoelens omtovert, zie ik hun ogen oplichten. Een zucht volgt dan en ik weet … ze willen dat ook! Als ik vertel hoeveel we samen over seks praten en bloedeerlijk zijn in onze wensen, dan zie ik hun mondhoeken verstrakken en gaan ze pas weer glimlachen als ik ze stukje bij stukje meer kan vertellen over het fenomeen “man”. Als ik uitleg hoe hij met me speelt, wat hij met me doet en hoe me dat raakt, dan vragen ze zich af: “Is dit ook wat voor mij?” Als ik vertel over zacht en hard, over genot en pijn, dan verwijden hun ogen, keren ze het hoofd af, stoppen ze de vingers in hun oren en roepen ze: “Zie je wel, helemaal niks voor mij!!!” Ik lach en pak dan maar weer de draad op over hoe hij me zachtjes vastbind en mij tot twintig keer achter elkaar klaar kan laten komen en ik vervolgens in trance op bed lig bij te komen van de heerlijkste uitputtingsslag. Nee, welke normale vrouw wenst dat nou?!

Soms bekent een vriendin eerlijk: “Het lijkt me zo heerlijk als je man meer man is. Als die weet hoe hij je kan triggeren en seksueel uit kan dagen. Als hij de leiding durft te nemen en spannende dingen met je doet. Hoe spannend het is als hij je handen vastbindt met een zijden sjaal, of stevig in je tepel bijt, hoe hij je heftig neukt of expres niet laat klaarkomen…”
Ik ben gestopt met te vragen hoe dat dan heet. Nee, zij hebben geen BDSM-verlangens want zij zijn volledig “normaal”.

Miss Twinky

Trefwoorden: gastblog – getuigenis – herkenning – vijftig tinten jaloezie