• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

Miss Twinky: de onvoorstelbare kracht van de overgave.

Nog voordat de eerste zonnestralen de kracht hebben om de wereld te verwarmen pingelt mijn mobiel al. Een sms'je van een collega.
We kennen elkaar al jaren en we zien elkaar eens in de zoveel tijd. Met haar heb ik mijn soms wat eigenaardige ontwikkelingen in mijn seksualiteit gedeeld. Ik heb met haar gesproken over passie en vinden wat je zoekt. Over liefhebben en geraakt worden in je diepste zijn.
Zij luisterde kritisch toe. Stelde zinvolle vragen en liet me de ruimte om te ontdekken. Het woord “BDSM” is nooit gevallen. Dat was ook niet nodig.

Het is haar wereld niet. Ze is getrouwd en al heel lang. Ze werkt en heeft zich opgewerkt in een directiefunctie bij een wat groter bedrijf.  Ze staat haar mannetje zonder haar vrouwelijkheid te verliezen. In haar gezicht hebben de jaren zich afgetekend. Ze heeft donkere tijden gekend, en die overwonnen met een power waar veel vrouwen jaloers op zijn. Daarnaast is ze rete intelligent, ze verbindt zaken aan elkaar die een "gewoon" mens niet koppelt en daardoor vindt ze heel wat dingen uit. Die ideeën verkoopt ze dan weer.
Naast zakenvrouw is ze een toegewijde partner van een zeer ingewikkelde man. Met die toewijding en power heeft ze hem altijd recht gehouden. Zijn problemen werden achter gesloten deuren aangepakt en zij hielp hem met zorg en zelfopoffering.

“Je gelooft het nooit, maar ik heb als keurig opgevoed meisje gezoend met een vreemde meneer... ik ben helemaal van slag.”

Met mijn warrige hoofd lees ik het sms’je keer op keer. Dit is niet dezelfde vriendin, de vrouw van ijzeren normen en waarden. De vrouw van “hoort niet” en “kan niet”, vanuit de stellige overtuiging dat de wereld liever en zachter zou moeten zijn.

Dan pak ik de telefoon op om haar te horen. Ze klinkt in de war. Chaotisch en ook een beetje giechelig. Ze wil dit niet en het mag niet. Dit gevoel mag er niet zijn. Ze wil het opbergen.
We praten en in het gesprek komt ze langzaam tot antwoorden. Tussen de "het mag niet en hoort niet" door komen we tot de kern. Hij was lief en zacht tegen haar, zei lieve dingen.  Maar toen hij haar zoende pinde hij haar vast tegen de muur. Hij maakte haar weerloos met een daadkracht die haar naar adem deed snakken.  Die weerloosheid had haar diep geraakt…

Ze kalmeert steeds meer. Zij vertelt en ik begrijp. Ik snap wat het is om na jaren als power-vrouw door het leven te zijn gegaan, ze plotseling diep geraakt is. Er is iemand die haar aangeraakt heeft! Iemand die weet dat er naast die sterke kant ook een kwetsbare kant kan zijn. Een man die beide ziet én accepteert. Een man die haar muren van kracht doorprikt heeft en haar kwetsbare deel heeft aangeraakt. Daar waar niemand ooit mocht komen, neemt hij de leiding en laat haar zachtjes doch dwingend zien waar de echte behoefte ligt.
Ze is stil, ik ben stil, een traan van herkenning loopt over mijn wang.

“Weet je wat zo gek is? Hij noemde me meisje. En weet je wat nog gekker is? Ik vond het fijn!”

Ik snap dat, omdat ik de wereld ken die verborgen ligt in de kracht van het iemand echt zien. Ik herken de paniek omdat als je overgeeft de macht bij de ander komt te liggen. Ik doorzie de intense wens om iemands meisje te zijn…

Miss Twinky

8/2012-3

Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: