• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

Mijn Meester was er niet om me te helpen…

Een leuk en spannend onderdeel van een BDSM-relatie is het geven van opdrachten. De Dom geeft de sub opdrachten om uit te voeren. De sub vindt het leuk om die opdrachten uit te voeren.

Dat heeft alles te maken met:
- ik laat de sub iets doen wat ik opdraag, dat gehoorzaam uitgevoerd wordt, en dat voelt lekker voor mij want ik weet waarmee de sub bezig is en ik ben in controle (de Dominantie-behoefte);
- ik wil graag ondergaan wat mijn Meester mij opdraagt zodat die trots op me is en terwijl ik met die opdracht bezig ben voel ik me lekker omdat ik iets doe wat spannend, opwindend, geil, gewaagd, enz. is en ik ben onder zijn controle (de submissieve behoefte).

“Meesters-op-afstand” geven dergelijke opdrachten vaak aan hun subs. En met die term bedoel ik Dominanten die niet samenwonen met hun sub, die slechts af en toe kunnen langskomen, of die enkel via virtuele weg hun subs aansturen.

Allemaal erg spannend. Zelfs voor beiden. Maar wat als de opdracht misloopt?

Stel, je vraagt je sub om ’s nachts met een buttplug te slapen omdat je dat beiden geil vindt. ’s Ochtends wordt de sub wakker en de buttplug is foetsie. Nee, helaas niet tussen de lakens of dekens, niet onder of naast het bed, … nee, foetsie … naar binnen. 
Een buttplug in je darm die er met het poepen niet mee terug uitkomt, het zal je maar overkomen. Veel buttplugs zijn zeer ongeschikt om daar te vertoeven: niet ontsmet, harde materialen, voorzien van prachtige “diamanten”, scherpe randjes, geen rescue-touwtje, enz. Dan maar laxeermiddel innemen en bidden dat het zich zo oplost? Of met het schaamrood op de kaken naar de huisartsenpost of spoedafdeling? En maar hopen dat je dat tere darmweefsel niet beschadigt of dat je sluitspier niet meer functioneert zoals het hoort… ja,  sub zijn heeft zo zijn risico’s.

De “Meesters-op-afstand” durven ze met dat probleem niet lastig te vallen. Die zijn druk bezig met andere zaken. Ze hebben geen tijd, zijn niet bereikbaar, geven niet thuis, zitten op hun werk of bij hun vrouw en kindertjes… en de subs kunnen dus zelf de “shit” opruimen. In het geval van een hardnekkige buttplug zelfs letterlijk.

Je mag ervan denken wat je wil. Ik denk er het mijne van en dat is: als je als Dominant een uit te voeren opdracht geeft dan zorg je ervoor dat je altijd minstens stand by bent, steeds bereikbaar of gewoon snel ter plekke. Je geeft je sub ook de opdracht om jouw hulp in te roepen als het nodig is. Je Dominantie uit kunnen leven is zonder meer lekker, maar als Dominant draag je ook de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je sub door het uitvoeren van die opdracht niet in de problemen komt. En als er toch problemen komen, dan los je die mee op. Niet morgen, niet straks, maar nu meteen!

Je kan dan je redenen hebben om “Meester-op-afstand” te zijn, maar zorg er voor dan tegelijkertijd ook “Meester-met-verantwoordelijkheidsgevoel-en-gedrag” te zijn.   

Sebastianus
45/2016-3 

 
Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: