Waarom BDSM beleven zo mooi kan zijn?

Heb je wel eens gedroomd van volgende zaken? Van seks te hebben met handboeien om? Geblinddoekt te worden? De toelating te moeten vragen om te mogen klaarkomen? Om opdrachten uit te voeren die kinky en spannend zijn?  Om gewaagde kleding te dragen en je zo te moeten vertonen aan anderen? Om je partners genot te kunnen beheersen? Om je over te geven aan de macht van je bedgenoot? Om genot en pijn te combineren? Om dingen op commando te moeten doen die eigenlijk niet horen of netjes zijn? Om iemand pijn te mogen doen? Of om pijn toegediend te krijgen?

Ik verwed er wat op dat de kans groot is dat je over één van die dingen wel eens nagedacht hebt. Misschien zelfs al eens wat op jezelf uitgetest hebt of al eens geëxperimenteerd met vriend of vriendin.

Ik verwed er nog meer op dat je als kind wel eens spelletjes speelde die te maken hadden met iemand gevangen nemen en vastbinden. Meester of doktertje spelen waarbij jij kon beslissen wat er gebeurde. Of paardjerijden met de teugels in jouw handen. Stiekem stoute dingen lezen of bekijken en daar opgewonden van worden. Of iets niet mogen en het toch lekker doen ook al was het toch een “vies” spelletje. Of mateloos gefascineerd  door een strenge leerkracht, een dominante vrouw, een leidinggevende. Met knikkende knieën een politieagent of militair die orders geeft zitten bewonderen.  Jezelf of een ander wel eens pijn toedienen en merken dat je er een lekker gevoel van kreeg.

Dat zijn allemaal zaken die je misschien wel zal herkennen. Zaken die mensen die BDSM beleven ook lekker vinden. Ieder op zijn wijze en intensiteit, vrijwillig en bewust, openlijk of verborgen. Dit is de speeltuin van mensen die BDSM beleven.

De vraag die ik jou stel is: herken je het?
En een vraag die je jezelf kan stellen: moet ik er wat mee?
Mijn antwoord zou “ja” en “nee” zijn.  Dat hangt van de antwoorden af op de volgende vragen:  Hoe sterk zijn mijn verlangens? Kan en durf ik er met anderen over praten? Met mijn partner? Droom ik er stiekem van om die zaken eens uit te proberen? Durf ik mijn verlangens onder ogen te zien en durf ik ermee te gaan experimenteren?

Of je het nu BDSM of seks met een kinky kantje wilt noemen? Wat maakt het uit? Wat echt essentieel is, is het gevoel dat je erbij krijgt. Het gaat over of én hoe jij het vorm wil geven. Het ontdekken van jouw diepste seksuele identiteit en geaardheid.
Durf je die uitdaging aan? Ben je bereid om deze spannende speeltuin binnen te treden en samen op een vrijwillige en verantwoordelijke wijze te gaan spelen? Durf je de ander vertrouwen dat die je gaat geven waar je je al lang stiekem van droomde? Ben je in staat iemands wensen te respecteren en je aan de regels van het spelletje te houden?

Is jouw antwoord op deze laatste serie vragen een volmondig “ja”? Dan raad ik je aan te gaan ontdekken. Doe het slim en stapje voor stapje. Met wijsheid en beraad ga je een wereld ontdekken die je volledige vervulling kan schenken. In boeken en op internet kan je talloze prachtige verhalen vinden die beschrijven hoe gezonde mannen en vrouwen hun BDSM-verlangens beleven en hoe hun leven een ongekende extra dimensie kreeg. Hoe ze volkomen geluk vonden door hun verborgen wensen in een gespeelde werkelijkheid om te zetten.

Het waarom voor deze blog ligt in het feit dat ik mijn volledige vervulling als mens gevonden heb door mezelf als BDSM’er te aanvaarden en het samen met anderen te gaan experimenteren en beleven. Het heeft me nooit meer bij mezelf én de ander gebracht dan nu het geval is. En jou wens ik hetzelfde toe.

S. Sebastianus

5/2012-2