• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

Miss Twinky: Verbinding

Ik roep het al jaren: BDSM is een optimale manier van verbinden, helemaal met elkaar verbonden zijn. Letterlijk en figuurlijk, in lichaam en geest totaal aan elkaar vastzitten. Voelen hoe het stroomt. Hoe de energie van mij oplost in de stroom van de ander.

Vaag en zweverig vond de doorgewinterde BDSM-er het. En toch, dat was vooral voor mij de essentie. Je kunt het van alles noemen maar niets lijkt te kunnen tippen aan dat ene woord "verbinding".

Maar ik deed mijn best, probeerde er allerlei andere woorden voor te vinden, het niet meer te benoemen, er omheen te werken. Maar van binnen bleef het staan. Hetgeen wat me het meest raakt in BDSM. Nergens heb ik deze staat van verbondenheid kunnen ervaren. Daar waar het "ik" oplost en het "jij" en "ik" "wij" worden. De ander voelt wat ik voel, ik voel wat de ander voelt. Totaal opgaan in elkaar, geen buitenwereld alleen de "wij".

 
En dan komt er een filosoof met een boek en een interview. Hij vertelt over "50 tinten grijs" en waarom hij denkt dat er zoveel vrouwen zijn die dit zoeken. Hij ziet de wereld versnipperen en de mensen zoeken naar - en daar is hij weer - verbinding. Ik glimlach en snap wat hij zegt.

Toen kwam de doorgewinterde BDSM-er… hij had er nog eens over nagedacht en was inmiddels tot de conclusie gekomen dat er geen beter woord voor te vinden was. Hij had gezien, doorvoeld en geconcludeerd: BDSM is een optimale staat van verbinding.

Ik glimlach opnieuw en kom tot de conclusie dat het geen zin heeft om te argumenteren, te strijden of te vechten voor mijn gelijk. Als mensen nog niet klaar zijn om het te erkennen, moet het rijpen, tijd krijgen en pas dan kun je verbinden met jezelf en ook met de ander. Ik gun het iedereen toe. Het zou zo goed zijn voor onze wereld. 

Miss Twinky

18/2013-10

Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: