Fisten? Wat klinkt dat eng!

Fisten of vuistneuken … het klinkt niet bepaald zachtzinnig. Als we het woord “vuist” horen, denken we onmiddellijk aan woede, een gevecht en geweld. Als met die vuist “geneukt” wordt dan komt als eerste het woord “pijn” in onze gedachte. Lekker setje dus, dat vuistneuken.

Waarom hebben we als Stichting Info BDSM nu meegewerkt aan een boekje over fisten? Omdat we van geweld houden? Omdat iemand pijn doen ons een kick geeft? Omdat we er van houden om mensen te shocken of angst aan te jagen?
Nee, geen van alle genoemde redenen waren aanleiding tot het schrijven van dit boekje.

Op internet vind je heel wat informatie over vuistneuken. Vaak is die provocatief bedoeld of minstens ophefmakend voorgesteld. Meestal wordt de “technische” kant ervan uitvoerig beschreven, al dan niet in een BDSM-setting.  Minder vaak vind je de belevingskant terug.  De manier waarop – ook binnen een liefdevolle en vanillarelatie – dit seksuele spel als bedoeld en gericht op genot, bevrediging en experimenteerbehoefte beleefd kan worden.

We hebben dit boekje geschreven om zowel de technische kant als de relationele beleving aan elkaar te koppelen. Natuurlijk is het een spannend spel, waar schroom, angst en – als je het domweg inzet – ook pijn bij komt kijken. Natuurlijk moet je goed weten wat je aan het doen bent en veiligheid staat ongetwijfeld voorop. Maar door de intimiteit en binding die er tussen mensen ontstaat bij het fisten en de euforie als het lukt hieraan te koppelen hopen we een stimulans te bieden aan mensen die willen experimenteren om er samen beter van te worden.

Uit de verhalen mag blijken wat fisten doet met stellen … dat pijn geen hinder hoeft te vormen … dat 100% gefocust te zijn op elkaar heerlijk kan zijn … dat samen grenzen verleggen grenzeloze dingen doet met liefde en relaties …

Daarom hebben we het geschreven. Durf en geniet!

Dit boekje kadert in een reeks Seks, Genot & Grenzen. Deze reeks wordt – zoals je dat inmiddels van Stichting Info BDSM gewend bent – samen met anderen geschreven. Per onderwerp nodigen we professionele én ervaringsdeskundigen uit om hun kennis en beleving neer te schrijven, voor een beter begrip en heerlijk veilige beleving van seks. Je kan het HIER gratis bestellen.

Voor het team ‘Seks, Genot & Grenzen’ en Stichting Info BDSM

Sebastianus