• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

Onderdanigheid is een kostbaar geschenk

Keer op keer krijgen we gelijkaardige verhalen te horen van vrouwelijke subs die zich misbruikt voelen door hun Doms. Misbruik uit onwetendheid van de Dom, misbruik doordat de Doms wensen voorgaan op die van de subs, misbruik door de aannames van subs dat de Doms het best weten of dat het nu eenmaal zo hoort…

Natuurlijk bepalen Doms in grote mate wat en hoe er iets gebeurt … daar zijn ze ook Dominanten voor en daarmee spelen ze ook in op de behoeften van de subs. Maar verantwoordt dat misbruik? Nee, dat hoort in onze visie niet thuis binnen BDSM.

BDSM is het spel van geven en nemen in gelijkwaardigheid, van zoeken naar dat subtiele evenwicht tussen de vervulling van wederzijdse behoeften en verlangens. Onderdanigheid is een kostbaar iets. Iets wat de sub graag geeft aan een Dominant die er verstandig voor beiden mee omspringt. Verstandige Doms weten onderdanigheid erg te appreciëren omdat ze het waardevolle ervan inzien én respecteren.

Volgens mij zal egoïsme, en al zeker egocentrisme, in een D/s-relatie vroeg of laat tot een breuk leiden. Zoveel blijkt ook uit de praktijk. Net zoals het misbruik van vertrouwen, het respectloos omgaan met mensen, het eenzijdig najagen van eigen pleziertjes en genot zowat alle relaties vroeg of laat doet kantelen. Elk mens wil behandeld worden zoals je dat van rechtgeaarde mensen mag verwachten, BDSM’er of niet.

Onderdanigheid is een geschenk en geschenken geef je aan mensen die je waardeert en die jou waarderen. Wees zorgvuldig in het schenken van jezelf en laat je geschenk op zijn waarde behandeld worden.  Jouw geschenk zijn jouw lichaam en geest en daar ben jij alleen verantwoordelijk voor.

Sebastianus

15/2013-8

Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: