• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

Omdat hij vindt dat het erbij hoort?

Als ik haar zie zitten met blauwe billen in de stoel, moeten we samen lachen. "Wat is dit?", vraag ik haar…

We kennen elkaar al lang, al sinds het HBO zijn we vriendinnen. Na die tijd hebben we elkaar wat uit het oog verloren; sinds 5 jaar weer opgezocht. Inmiddels hebben we kinderen, een goede baan en zijn de eerste liefdes verdwenen. Ik al jaren BDSM-minded. Zij vond dat niets. Dat slaan en gedoe allemaal!
Totdat ik, als ze ziek is en ik haar was even naar boven til, de ‘vijftig tinten’ zie liggen. Ik glimlach, zeg  niets maar koop haar diezelfde dag deel 2 en 3 ook maar even. We lachen, maar praten er verder niet over. Het is goed.

… ze legt uit dat het de laatste maanden wat is gaan borrelen, dat haar ‘innerlijke godin’ wakker is geworden en ze inmiddels wat contact heeft met een Meester. Ze heeft wel vaker seksvriendjes maar niet dit soort.

Maar hij is anders. Hij weet pas echt wat seks is en voor het eerst sinds jaren heeft ze dat orgasme gehad waar ze zo intens naar verlangde! Ze is verliefd tot over haar oren, ze whatsapp’en de hele dag en zij geeft zich over aan hem en aan het gevoel dat hij in haar teweeg brengt. Als ze me een nieuw kopje thee brengt en half over de tafel blijft hangen omdat ze niet meer kan zitten, ziet ze mijn bezorgde blik. Als ik heel voorzichtig vraag of ik mag kijken, stemt ze toe en beschaamd laat ze haar billen zien. Niet alleen heel erg blauw maar op sommige plekken zelfs open en ontstoken. Zij legt me uit dat het hard ging, heel hard en dat ze nu eigenlijk op kantoor moest zitten maar dat ze zich ziek heeft gemeld.

Ik ben verbaasd. "Maar je wou toch helemaal niet gespankt worden?" Tussen de koppen thee door vertelt ze me hoe fantastisch de seks is en dat hij heeft gezegd dat dat er nu eenmaal bij hoort. Ze wil hem niet verliezen. Ze is zo gek op hem. Ze wil hem niet kwijt. 
Ik voel dat er iets in mij voorzichtig wordt, er klopt iets niet. Hij is gek met haar, whatsapp’t zich een slag in de rondte en doet er alles aan om haar te zien. Zij is gek met hem...

Ik twijfel, we praten door. Dan ineens weet ik het. Hij zegt dat het spanken er nu eenmaal ‘bijhoort’. Ik vraag me dat af. Door dit te zeggen lijkt het of ze moet passen in de BDSM-wereld. Dat ze, als ze er wil bijhoren, dit moet toestaan. Ze is zo verliefd, heeft eindelijk zichzelf hervonden maar ze gaat over haar grenzen … omdat hij vindt dat het er bijhoort. Het was een beetje lekker, totdat het te hard ging. Ze wou volhouden om hem trots te maken. Ze heeft geen kick gegeven vertelt ze, en ik zie de trots ook in haar gezicht. Op mijn vraag of het lekker was, blijft ze stil... “een beetje of eigenlijk helemaal niet”...

Ik maak de vergelijking: Wat als je het over eten hebt? Een toetje bijvoorbeeld. Voor hem hoort dit erbij, voor jou niet omdat je niet houdt van zoete dingen, je er misselijk van wordt en je darmen drie dagen van slag zijn. Geniet jij dan niet van eten? Ben jij dan een mindere genieter? Maakt dit dat hij een echte Bourgondiër is en jij niet? Kies je er voor om iets te eten dat je eigenlijk niet lekker vindt? Wat nu als hij dan zegt: “Een toetje hoort er gewoon bij, dat moet je eten."
Je kunt mensen niet iets door hun strot duwen wat ze niet wensen. ‘Het hoort er nu eenmaal bij’ klinkt als manipulatie, als gevaarlijk, omdat je denkt dat je niet voldoende bent als je het niet doet. Dat je niet doet wat hoort of zou moeten.

Gelijkwaardigheid in ongelijkwaardigheid, dat hoort bij BDSM, maar altijd met respect voor de ander. Iemand die zegt dat het er nu eenmaal bijhoort doet je geloven dat de manier waarop jij voelt en denkt er niet toe doet en dat past wat mij betreft niet in die gelijkwaardigheid.

Ze zucht, en weet dat het klopt.
"Ik denk dat we er maar eens over moeten praten".

Ik denk het ook!

Miss Twinky

11/2013-3

Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: