• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

Minder afwijzingsgevoelig….

(Toevoeging redactie) Miss Twinky reageerde op volgende Twitteroproep:
Oproep tot medewerking: Wie kan volgende stelling onderschrijven? En wil daarover zijn/haar mening kwijt in onze mailbox?
“BDSM practitioners were less neurotic, more extraverted, more open to new experiences, more conscientious, less rejection sensitive, had higher subjective well-being, yet were less agreeable”.

Less rejection sensitive. Minder afwijzingsgevoelig.
Ik laat dat gedeelte eens goed tot me doordringen.

Eigenlijk was ik als mens best gevoelig voor afwijzingen. Niet dat ik een onzekere vrouw was. Ik doe mijn ding, weet wat ik wil en kan heel goed en duidelijk voor mijn mening opkomen. De buitenwereld kent mij als een krachtige vrouw vol zelfvertrouwen. Maar altijd is er ook een stemmetje, een stemmetje dat zich afvraagt wat anderen ervan vinden, of het wel hoort om me met kinky seks bezig te houden. Dat stemmetje dat altijd aan het aftasten is of de ander me wel echt lief, mooi of aardig vindt.

Daardoor kon ik niet echt meer genieten van seks. Ik deed wel, maar dat onzekere deel werd alsmaar groter. Ik kon het stemmetje vooral tijdens seks niet uitzetten… totdat ik de man van mijn leven ontmoette. In bed Dominant en ik voelde wat dat met me deed.

Hoe zijn doortastendheid mij in mijn overgave kan zetten. Hoe hij door de leiding te nemen mijn eeuwige stemmetje de mond kan snoeren. Dan word ik stil en kan zo intens genieten van seks en liefde. Als hij zegt dat hij van me houdt dan kan dat nu pas echt binnenkomen omdat het eeuwige stemmetje geen stem meer heeft. Ik geef me over, volledig. Ik vertrouw op hem zoals ik nog nooit iemand anders vertrouwd heb. Geen domme-blondjes-blind-vertrouwen maar een gedegen en gefundeerd gevoel van er compleet te mogen zijn.

En dat gevoel er te mogen zijn is er niet alleen in bed. Ook in het dagelijks leven heb ik dit zelfde gevoel. Ik mag er zijn in mijn kracht en in mijn zwakte. Hij ziet het als ik me wiebelig of onzeker dreig te voelen. Hij laat me voelen dat dat niet nodig is. Heel soms komt dat stemmetje toch weer naar boven. Dan zeg ik dat eerlijk en vraag ik om bevestiging. Dat kan omdat we het er over hebben gehad en ik hem daarover zonder schroom kan aanspreken, zonder dat hij gaat twijfelen aan of hij het dan wel goed doet. Ik weet dat hij mij kent, compleet zoals ik ben. Met mijn mooie, sterke en krachtige kant als ook in mijn onzekere gevoelige zijn. Hij ziet het, erkent het en dus kan ik volledig zijn.

Of ik daardoor minder afwijzingsgevoelig ben geworden? Inderdaad, inmiddels wel. Daarvoor heb ik een lange tocht afgelegd. Ik heb het oude merendeels achter me kunnen laten en ben opnieuw gaan bouwen. Bouwen aan me krachtig en sterk voordoen, maar ook zo voelen!

Als je je eigen diepe verlangens onder de loep durft te nemen, als je open durft te zijn waar je duistere verlangens liggen, dan word je een completer mens. Dan worden angst en onzekerheid veel minder sterk omdat je eigenlijk niet meer bang hoeft te zijn voor wie je werkelijk bent. Ik ben gestopt met het afwijzen van mezelf, misschien zit daarin wel het antwoord.

Daarop verder mijmerend … ik hoop dat wetenschappers onderzoek gaan doen en zullen vinden dat mensen die BDSM beleven een gezonde manier hebben gevonden om hun diepe verlangens op een prettige manier vorm te geven zodat ze niet meer verteerd worden door angst en onzekerheid. Ik denk zelfs dat als je BDSM-liefdesrelaties langs de lat zal leggen naast vanille-liefdesrelaties, dat er minder sprake is van verborgen geheimen, dat er meer en diepere relationele verbondenheid is, en daar bovenop, dat mensen die verbonden zijn door BDSM gelukkige mensen zijn die hun relatie niet voor lief nemen maar er blijvend aan werken.

Zouden er net zoveel verborgen geheimen zijn? Zou er net zoveel stiekem porno gekeken worden? Zou de “ik heb geen zin” frustratie naar elkaar gelijk liggen? Is de hoeveelheid stiekeme buitenechtelijke relaties even hoog? Ik denk dat ik het antwoord wel weet….
Ik realiseer me dat dit mijn kijk is en dat het niet voor iedereen zo hoeft te gelden. Maar ik zie de koppen in de krant al verschijnen: “BDSM-ers hebben minder geheimen en frustraties in hun relatie”. Waar mensen in de vanillewereld zich vaker richten op de buitenkant, waar fantasieën verborgen wensen blijven, krijgen ze in BDSM de vrije ruimte aan de binnenkant.

Miss Twinky

9/2013-3

Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: