• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

Gastblog: Help! Mijn vriendin wil dat ik haar sla.

(Toevoeging redactie) Vlechtje reageerde op volgende Twitteroproep:
Oproep tot medewerking: Wie kan volgende stelling onderschrijven? En wil daarover zijn/haar mening kwijt in onze mailbox?
“BDSM practitioners were less neurotic, more extraverted, more open to new experiences, more conscientious, less rejection sensitive, had higher subjective well-being, yet were less agreeable”.

Welke man heeft nooit de fantasie gehad om een persoonlijke seksslaaf te hebben? Iemand waar je alles naar believen mee kunt doen en die altijd tot je beschikking staat. Prachtig zou dat zijn, toch? SM? Nee, dat doe je niet want dat is raar.

Nu heb je al een tijdje verkering met een leuke meid, de relatie is sterk en de seks is goed. Maar ergens broeit er iets van subtiele hints en 'semi casual' opmerkingen tot... “Hou me eens stevig vast of wil je me blinddoeken?” tijdens de seks.
Ergens zal er dan een keer het gesprekje komen over onderdanigheid en een verlangen om beheerst te worden. En dan?

Je leest eens wat op internet, praat er nog eens over met je vriendin, vult samen een sublijst in en probeert eens wat in de slaapkamer en …  verrek, je vind het wel wat (of niet, maar daar gaat dit stukje niet over) maar ergens voel je nog wel een beetje schuldig dat je je schatje zoiets aandoet. Het cliché 'SM ' is nog niet ontdaan van z'n negatieve lading en de 'seksslaaf-fantasie’ spookt nog ergens door je hoofd.

Bijna gegarandeerd dat je dan met z'n tweeën keihard tegen een muur knalt; zij is gelukkig dat ze haar subgevoelens kwijt kan en jij zit nog ergens tussen 'awkwardness' en een halve 'powertrip', een soort van BDSM-wittebroodsweken zeg maar :-).

Betekent dit dan dat je niet in de wieg gelegd bent als Dom?
Niet persé.  Wat je vooral moet doen aan het begin van een BDSM-relatie is praten en communiceren met je partner. Daardoor kom je erachter dat BDSM meer is (of kan zijn) dan je vriendin 'mindless' slaan en afneuken zoals je zelf wil. Door macht af te staan/aan te nemen zal er iets speciaals ontstaan wat ik niet echt kan omschrijven.

Ga samen op ontdekkingsreis en geef beiden duidelijk aan waar de grenzen liggen. En mocht het een keer voorkomen dat er bewust of onbewust een grens wordt overschreden, praat er dan over! Was het of goed/slecht? Soms gebeurt het onbewust en ontdek je iets wat jij of je partner helemaal geweldig vindt, of de muur komt nog eens voorbij. Dat is klote, maar niet alles kan perfect zijn en het kan er ook voor zorgen dat jullie band nog hechter wordt.

Maar kink is wel je ding en je kijkt eens wat verder op het net. Daar kom je sites als de deze tegen, met een hoop info en als je wat jonger bent misschien ook wel Samarium.nl (met forum en chatroom) en je ontdekt dat BDSM'ers hele normale mensen zijn, die graag informatie delen en je op weg kunnen helpen met vragen en dingen waar je mee zit. Dat 'de scene' lang niet zo duister en eng is als je dacht en voor je het weet zit je op een meet met een andere kinkster te praten, of ben je misschien zelf wel bezig met een spel en denk je met een glimlach op je gezicht ... waarom heb ik dit niet eerder ontdekt?

And remember: with great power comes great responsibility.

Enjoy your kink and Godspeed,

Vlechtje

8/2013-3

Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: