• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

Gewenst én lekker!

Recentelijk merkten we weer hoe BDSM, door mensen die er van op een afstand naar kijken, zo eenzijdig bekeken kan worden.

Toegegeven, als je naar BDSM-foto’s en dito websites kijkt, dan kan je vaak afschrikwekkende, ja soms zelfs afstotelijke, beelden zien. Het ziet er allemaal hard, agressief, vernederend, vrouwonvriendelijk, enz. … uit. En opnieuw toegegeven, dat is het helaas - en gelukkig eerder uitzonderlijk - soms ook.

Een bijkomend gegeven is dat wat op internet over BDSM getoond wordt in foto’s en films, en commerciële of "wervende" doeleinden heeft, ook vaak geënsceneerd en uitvergroot wordt. Net zoals je op “gewone” pornosites heel vaak zaken ziet die je als simpele sterveling alleen maar doet twijfelen aan je eigen capaciteiten. Hoe realistisch is het om een uur “een stijve” te kunnen behouden? Of een man zowat de hoeveelheid van een half bierglas sperma te zien spuiten? Of al die vrouwen die maar eindeloos schijnen klaar te komen? Is dat zoals vanille seks is?

Net zoals in alle soorten partnerrelaties geweld en misbruik voorkomt, zo komen die ook voor binnen de BDSM-beleving. Foto’s van partnergeweld zien er afschrikwekkend en afstotelijk uit, maar dat wil niet zeggen dat geweld in alle relaties voorkomt, net zo min dat dat in alle BDSM-getinte relaties het geval is.
Er zijn echter gigantisch grote verschillen tussen beide “werelden” en dat is dat wat de dominerende partner doet met de ondergaande partner door beiden GEWENST is, en dat beiden het LEKKER vinden. En als het op een verstandige wijze beleefd wordt, is alles op voorhand doorgesproken en begrensd onder de vorm van AFSPRAKEN. Wordt er heel veel gepraat met elkaar, voor én na! Wordt er bijgestuurd en verfijnd.

BDSM kan ook heel liefdevol, gevend, gericht op de wensen en behoeften van de ander en symbiotisch beleefd worden. Die beleving bewijst zich in talloze mooie verhalen, ervaringen en getuigenissen van evenvele mensen. Die kan je ook op internet vinden. Alleen zijn ze misschien minder spectaculair en ophefmakend om te laten zien aan derden? Of moet je bereid zijn wat verder te willen zoeken?

Ik weet uit eigen ervaring, en gesteund door de gesprekken met honderden mensen die BDSM beleven, dat WIJ het heel erg spectaculair en ophefmakend vinden. Maar maakt dat onze seksualiteitsbeleving beter dan die van anderen? Nee, zeker niet! We weten alleen dat we niet meer zonder willen en hopen dat anderen daar respect voor kunnen opbrengen. 

Sebastianus

5/2013-2

Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: