• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

Gastblog: Het kwartje viel!

Een paar maanden lang begaf ik me op Twitter tussen de BDSM mensen. Er klopte iets niet in mijn gevoel. Waar was de herkenning, waar waren de gelijkgestemden? Maar als je gelijkgestemden zoekt, zul je eerst moeten weten wat je eigen stem is. Wat is mijn weg?

Ik las blogs van 'echte' subs, die heel hun leven wijden aan hun meester. Althans, dat deed het mij geloven. Ondertussen volgde ik in mijn TL mensen uit de polyamoriescene. Iets heel anders dan BDSM. Ik vond daar vreemd genoeg wel de herkenning. Die liefde, die zo groot is en deelbaar met andere mensen, dan alleen die Ene. Ik heb behoorlijk wat geworsteld, want ik was toch met BDSM bezig? Ik hou van Shibari, Japanse bondage.

Waarom ervaar ik het dan zo anders dan die meiden het beschreven?

Overgave? JA!
Vertrouwen? JA!
Liefdevolle aandacht voor elkaar? JA!
Begrenzing? JA!
Vrijheid in beperking? JA!

Maar opgewonden worden van vernedering, van grensverleggende pijn, het genot van de onderdanigheid en het hunkeren naar al die dingen,  NEE! Dat niet.

Ik wilde 'gewoon' in de touwen! Dat wel, heel graag zelfs! Naar die touwen hunker ik wel! Op dat moment me overgeven aan zijn liefde! In vertrouwen begrensd worden en in liefde bevrijd! Die touwen zijn exclusief voor mijn vaste partner, met mijn vriendinnetje deel ik hele andere dingen. Ik kan en wil niet exclusief van één persoon zijn. Dat past niet bij mij.

Dankbaar ben ik, heel dankbaar. We hebben de ruimte genomen om onze grenzen te verkennen. We zijn ze tegengekomen en we zijn er, één keer, overheen gegaan. We houden van ruige seks. We vinden een rollenspel af en toe, waarbij de een de leiding neemt over de ander, zeker zeer leuk. Maar BDSM kunnen we het echt niet noemen.

Ik hou van de touwtjes en ik ben de mensen van Stichting Info BDSM en Miss Poise enorm dankbaar voor alle steun, geduld en alle antwoorden.

Bye bye for now! 

Love, Constance

4/2013-1

      
Opmerkingen
Plaats uw commentaar
:
percy70@live.nl
Aangemaakt op: 18/01/2013 3:43
Lieve Constance, ik wil zou graag weleens willen weten van die ervaren" BDSM-ers en zeker de subjes welke je aanhaalt waar in geschreven staat waar je allemaal aan zou moeten voldoen en van zou moeten genieten in de BDSM wereld. Volgens mijn kennis bestaat het hele BDSM uit zoveel facetten dat dit voor iedereen heel anders is en niet iedereen houd en geniet van hetzelfde. Voor jou zijn touwen het helemaal, ik zeg vooral daarmee doorgaan als dat JULLIE ding is!!! Dit is jou fetisj en heeft ook een plek in de BDSM-scene.

Het hele polyamorygebeuren wat nu aan de hand is en blijkbaar een rage schijnt te gaan worden, daar ben ik weleens benieuwd na hoe zich dat bij iedereen gaat ontplooien. Persoonlijk denk ik dat dit veel meer problemen zal gaan opleveren bij de meeste mensen waardoor ze achteraf toch wel eens goed achter de oren zullen krabben. Maar wie ben ik om daar een oordeel over hebben. Ik gun iedereen zijn en haar geluk met de keuze die men maakt in het leven.

In ieder geval heb ik genoten met je aanwezigheid en je brede smile. Het gaat jou / jullie goed en zeg nooit... nooit, misschien treffen we elkaar ooit nog eens.

Grt & knuffel,

Percy (Limburg)