• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

Gastblog: Yoga vs BDSM

Als het lichaam vastzit kan de geest zich vrijmaken. In yoga is dit al heel gewoon - een “asana” aanhouden en daarin berusten - waardoor je een stuk acceptatie ervaart en daarin een stuk bevrijding waardoor er ruimte ontstaat.
Minder geaccepteerd is hetzelfde in de BDSM-beleving door middel van bondage, ja zelfs in pijn.

Omdat ik zelf als submissive nu geen heel frequente afspraken heb, kan ik toch een groot deel van mijn behoefte kwijt in de yoga. Want net als de Shibari-bondages die vragen om flexibiliteit, uithoudingsvermogen, een goede mentale helderheid en concentratie, zo vragen ook de diverse yogahoudingen dit.

Als je met een andere blik naar de yogahoudingen gaat kijken, zie je veel terug van de onderdanigheid binnen BDSM; fixerende houdingen waarin bondages worden gemaakt. Waar ik voorheen een ongeleid projectiel was omdat ik nergens met mijn energie naartoe kon, is er nu rust en vertrouwen en kan ik mijn “stuitergedrag” onder controle houden.

Mijn internet-identiteit is “Miss Poise” wat staat voor “having the body in a state of tension and readiness to act” maar voor Hem ben ik altijd “Kajira”. Het heeft mij zelfs geïnspireerd hoe ik andere vrouwen met onderdanige gevoelens kan helpen hun eigen verlangens bedwingbaar te maken.

Overzichtje overeenkomsten:

Bondage: yogastraps, onzichtbare touwen fixeren je in een houding die je moet vasthouden

Onderdanigheid: er is geen onderdaniger houding dan de “childspose”

Sadisme: we kennen allemaal de vrolijke fitness- of yogalerares of -leraar die met een brede smile op het gelaat roept: “Nog maar 10 keer!”

(Erotische) Asphyxiatie: waar ik enorm kan genieten van de hand om mijn keel, is het in yoga ook vaak het vasthouden en vastzetten van de adem dat ervoor zorgt dat de zintuigen scherper worden

Masochisme: “we see no edge, no borders, no boundaries.” Ons lichaam vertelt ons precies wanneer we de grens hebben bereikt en nog willen we er voorbij, en dit kan pas als we berusten in de huidige grens.

Yoga is voor mij dus een mooi verlengstuk van BDSM.

With Love - Miss Poise

2/2013-1

Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: