• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

Gastblog: Onderhuids

De uiterste vorm van je kwetsbaar durven opstellen in een relatie is wel de BDSM-relatie. Deze relatie is de laatste tijd steeds vaker in het nieuws, o.a. door de trilogie "50 tinten grijs". BDSM is jezelf de vrijheid geven om te ontdekken, te ervaren, te ondergaan, of te laten ondergaan. BDSM is vooral gebaseerd op communicatie, wederzijds respect en vertrouwen.

Soms is de scheidingslijn tussen een gezonde BDSM-relatie en een relatie gebaseerd op machtsmisbruik erg vaag. Ik schrijf columns om bij te dragen aan het zelfbewust omgaan met het aangaan van contacten en relaties om zo eventueel misbruik - wat in dit wereldje helaas te vaak voorkomt - te voorkomen.

De keerzijde van het succes van deze boeken is dat er ook veel zogenaamde "Dominanten" misbruik gaan maken van nieuwsgierige ontluikende gevoelens van onderdanigheid bij een vrouw. Zonder zich te beseffen wat de doorwerkende psychologische gevolgen voor een sub zijn. Voor de meeste beginnende Dominanten is BDSM een leuk spelletje. Voor een sub is het dit echter nooit, de submind is 24/7 alert en kan door het kleinste woordje/situatie getriggerd worden. Het is daarom van groot belang dat een Dominant er is voor zijn sub, alleen dan ben je op een verantwoordelijke wijze met BDSM bezig.

Om te kunnen ontvangen moet je jezelf open durven stellen naar de ander, en dit gaat alleen als je werkelijk beseft wat jij als vrouw/sub waard bent, wat je wil en wat je angsten zijn, en vooral waar jouw keiharde grenzen liggen. Alles begint dus met Houden van en acceptatie van Jezelf. Ook binnen je seksualiteit en de moed hier open en helder over te communiceren.

Hoe meer je jezelf respecteert, des te minder goedkeuring je nodig hebt van anderen en is de erkenning en lofprijzing van de Dominant een mooi geschenk. Is er een leegte in je aanwezig waarvan je verwacht dat de ander die opvult, omdat je niet de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoelens van eigenwaarde? Je hangt jouw eigenwaarde dan feitelijk op aan de waarde die de ander jou toekent... en dat maakt dat je het gevoel hebt dat je niet zonder de ander kan leven. Je word afhankelijk van zijn erkenning en goedkeuring en zo kan een Dominant volledig onder de skin van een sub kruipen en haar afhankelijk maken. Hebben we dan te maken met een verantwoordelijke Dominant, dan is er geen probleem. Helaas laat de ervaring anders zien en hebben veel Dominanten totaal geen besef van de psychologische doorwerking van hun mindgames.

Dus heren Dominanten: verdiep je eens wat meer in de effecten van jouw spel en de wijze waarop het voor jou vorm heeft in je leven. Je sub zal je erg dankbaar zijn!

Kajira

21/2012-10

Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: