Miss Twinky: Steeds meer aandacht voor BDSM

Ik lig onder de warme deken en er loopt stil een traan over mijn wang. Met een zucht klap ik de cover van "Vijftig tinten grijs" dicht. Boek uit! En stiekem ben ik een beetje verdrietig.

Toen het boek verscheen en de kranten kopten, was ik boos! Zoveel media-aandacht voor een boek dat door de Amerikanen opgeklopt was en daardoor door miljoenen huisvrouwen gelezen. De landelijk bladen raakten plotseling bijzonder geïnteresseerd. De Stichting Info BDSM wordt nochtans regelmatig juist dankzij ditzelfde boek gevraagd om uitleg te geven over BDSM.

Toen het boek “Ik wil je beheersen!” uitkwam hebben we diezelfde pers een aantal malen vanuit heel verschillende hoeken benaderd.  Er kwam niet eens een reactie terug! We werden er een beetje moedeloos van …

En dan komt er een Amerikaans boek en ontstaat er een hype: “50 shades of grey”. De verkoop van grijze stropdassen is nog nooit zo hoog geweest en ik voel me gekrenkt. Wat heeft dat stomme boek wel, wat wij niet hebben. Daarnaast heb ik een behoorlijk vooroordeel. Het zal wel opgeklopte SM zijn. Dat wat de buitenwereld ziet als BDSM, maar dat kant nog wal slaat als je er eenmaal echt van hebt geproefd.

Om te kijken of mijn vooroordeel klopt, neem ik met tegenzin het boek weer op … en eerlijk is eerlijk. Ik kan er van vinden wat ik wil, maar het verhaal grijpt me. Het gaat over liefde en verlangen. Het is de worsteling van het je wel of niet overgeven aan BDSM-behoeften. Het gaat over een eerste ervaring. Hij is zorgzaam en worstelt met zijn controledwang. Zij is een onbeschreven blad. Hij daagt haar uit, maar zij hem ook. Ze is niet slaafs en meegaand, maar sterk en getriggerd door het verlangen dat hij in haar wakker maakt. Hij zoekt constant naar de scheidslijn tussen eigen verlangen en haar mogelijkheden. Er wordt veilig gevreeën en gespeeld. Hij laat haar stap voor stap ervaren. Hij geeft haar de controle in hoe ver ze kan en wil gaan. Hij eist eerlijkheid en oprechtheid om te voorkomen dat hij haar beschadigd. Hij houdt van haar en worstelt met zichzelf omdat hij eigenlijk nooit echt heeft leren houden van. Ze gaan op zoek naar een mengvorm van BDSM en een liefdesrelatie. Soms de onderdanige in haar opzoeken, tegelijkertijd als partners naast elkaar staan.

Alles is geschreven vanuit de kernwoorden: Respect, Vrijwilligheid , Veiligheid, Vertrouwen, Verantwoordelijkheid en Voorzichtigheid. Dat is zoals wij van de Stichting BDSM ook graag zien! Dat is de reden geweest voor het schrijven van “Ik wil je beheersen!” Omdat het een leidraad geeft aan mensen die met dezelfde vragen worstelen. Wie ben ik dat ik dit lekker vind? Wat wil ik wel en niet? De worsteling tussen wensen en grenzen. Van jezelf en de ander! Die kun je pas uitvinden als je beiden bereid bent je in jezelf en de ander te verdiepen.

Ik wens dat mensen die zich herkennen in de hype, op zoek gaan naar zichzelf, naar informatie. Ik hoop dat ze de informatie vinden die hen helpt, die onafhankelijk is en kracht geeft om hun eigen unieke verlangen op een zo veilige mogelijk manier vorm te geven.
Met een tevreden glimlach bedenk ik me dat onze moedeloosheid bij de Stichting helemaal niet terecht was.  We hebben de behoefte wel degelijk goed gezien. De website wordt intensief gevolgd, ons boek wordt gedownload, onze blogs worden fel gelezen, en het belangrijkste ... in onze mailbox komen de oprechte vragen binnen van mentees.

We hebben die Amerikaanse geldschieter die onze hype kan financieren helemaal niet nodig.

Miss Twinky

17/2012-6