• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

Gastblog: Eerlijk Over Seks

Overal zie je seks. Reclames met diepe decolleteetjes, Spuiten en Slikken, pop/ups van penis enlargements terwijl je zoekt naar een nieuw bankstel. En vooral op het web veel seks. Dertig! procent van het internetverkeer is porno. Dan zou je ook verwachten dat er minder taboe op seks is. Dat mensen makkelijker over hun wensen en problemen in bed praten. Niet waar!

Je bent op deze site aan het rondkijken. Waarschijnlijk omdat je nieuwsgierig bent naar bondage of SMspellen. Lijkt me lastig om dit binnen je relatie te bespreken. Of met vrienden of een hulpverlener. Ik zie als huisarts nauwelijks mensen die worstelen met interesse in BDSM. Blijkbaar is het moeilijk Eerlijk over Seks te zijn. En zeker als je vooral opgewonden raakt van niet klassieke seks.

Die schroom, waar komt die nou vandaan? Schaamte speelt een rol. En kwetsbaarheid. Angst voor afwijzing misschien. Het is goed te bedenken dat iedereen dit ervaart bij praten over seks. Je bent toch bang die ander af te wijzen. Of om uitgelachen te worden. Maar als je het niet bespreekt, verandert er ook niets! Goeie seks begint bij lullen! En zeker als je BDSM overweegt moet je met de billen bloot. Want eigenlijk is BDSM de enige seksvorm waarbij je de spelregels vantevoren moet duidelijk maken. Straks hang je daar ondersteboven vastgebonden, terwijl je verlangde naar de zweep. Dan heb je nog niet wat je wilde. Of wilde je allebei misschien... Dusss... Eerlijk over Seks! GO!!!

Om je een klein zetje te geven: Kies een goed moment. Zorg voor een fijne sfeer. En maak het niet te zwaar. Het gaat toch om iets leuks? Misschien kan je zelfs wat erotische spanning in je woorden of houding leggen. Dat nodigt pas echt uit tot verandering! Formuleer je wensen positief. Dus geen afkeuring van je huidige seksleven maar idee├źn om andere, leuke dingen te doen. Bedenk dat je partner het waarschijnlijk ook lastig vindt om hierover te praten. Vraag voorzichtig naar zijn/haar fantasieen. Wie weet komen ze wel overeen. The Talk hoeft niet in een keer afgerond te worden. Soms moet je informatie even laten bezinken. Pak het later weer op. Nu weet je dat je samen kan praten. Misschien kan je de volgende keer nog iets verder gaan. Het zal je relatie verdiepen. En je seksplezier vergroten!

Enjoy life!

Maartje Goedhart, Huisarts met interessegebied Seksuologie

Website: Eerlijk Over Seks

Twitter: @EerlijkOverSeks

Facebook: MaartjeGoedhart/EerlijkOverSeks

15/2012-6

Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: