• Home
  • Activiteiten
  • Blogs
  • Previews
  • Shop
  • Contact
  • FAQ
Twitter Facebook

“Does submission come out of love, or does love come from submission?”

Deze vraag las ik recent op een Amerikaans BDSM-forum. Ik interpreteer ze als volgt: “Vloeit onderdanigheid voort uit liefde, of vloeit liefde voort uit onderdanigheid?” Een erg boeiende vraag die me aan het denken zette.

Ik geloof niet dat je daar een universeel antwoord op kan geven; voor elkeen zal het misschien weer net wat anders liggen. Maar als ik naar mezelf en mijn relatie kijk, dan moet ik beide delen van deze vraag positief beantwoorden. Als Switch, in een relatie met een vrouwelijke Switch, kan ik ze ook vanuit een dubbel perspectief beantwoorden; én als Dominant, én als sub.

Ik denk dat Dominantie en submissie “in” je zitten; dat het een erg belangrijk deel is van wie je bent en hoe je bent. Je krijgt het mee met de geboorte. Of én wat je er wat mee doet, hangt dan weer van talloze factoren af.
Maar als ik terugblik op mijn eigen relatie weet ik met grote stelligheid dat haar submissie aan mij mede gemaakt heeft dat ik verliefd op haar geworden ben. Haar onderdanigheid heeft die verliefdheid voor haar doen ontstaan. En, naarmate zij op mij verliefd werd, werd haar submissie steeds groter en intenser. Verliefdheid werd liefde en die liefde ontstond omdat we beiden bij mekaar vonden wat we nodig hadden. Omdat we mekaar konden vervullen in mekaars diepste wensen.

Natuurlijk is onze liefde op veel meer dan dat gebaseerd. We vullen mekaar aan op heel wat vlakken. Maar zonder haar onderdanigheid, en mijn gevoel dat ik me aan haar kon onderwerpen - of geformuleerd vanuit het omgekeerde standpunt - zonder haar wens zich aan mij te onderwerpen, en mijn vaststelling dat haar mogen Domineren mij intens genot en geluk opleverde, zouden we nu geen stel zijn. BDSM samen beleven maakt dat onze relatie een enorme extra dimensie gekregen heeft. Het maakt dat we op een totale wijze van mekaar kunnen houden.

Q: “Does submission come out of love, or does love come from submission?”
A: "Yes, it did for the both of us, and in both ways!"

Sebastianus

10/2012-4

Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: